ukenru
stoltenberg-yakscho-rosiya-pripinit-voyuvati-to-bude-mir-a-yakscho-voyuvati-pripinit-ukrayina-vona-perestane-isnuvati

Столтенберг: якщо росія припинить воювати, то буде мир, а якщо воювати припинить Україна – вона перестане існувати

 • 168252 переглядiв

КИЇВ. 30 вересня. УНН. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час брифінгу заявив, що НАТО підтримує Україну у цій війні, адже вона має право на захист свого суверенітету, і якщо Україна припинить воювати, то перестане існувати, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Ми закликаємо президента путіна припинити війну. Він відповідає за розв’язання війни і він мусить припинити цю війну. Якщо росія припинить воювати, то буде мир, якщо Зеленський і Україна припинять воювати – Україна припинить своє існування як незалежна країна. Ми не говоримо про дві рівні сторони: ми маємо росію як агресора, і ми маємо жертву агресії – Україну. І саме це причина того чому ми так чітко підтримуємо Україну. Незаконна анексія території не змінює суті конфлікту", - заявив Столтенберг.

Генсек Альянсу наголосив, що НАТО підтримує право суверенної країни на захист. Він додав, що Альянс продовжить надавати Україні допомогу стільки скільки це буде потрібно. Ще одна причина, це те, що дії пуіна становлять небезпеку і для країн-членів НАТО.

"Якщо ми дозволимо путіну в Україні – це буде катастрофічно для України. Вона припинить своє існування як суверенна країна. Але це також небезпечно і для нас. Бездіяльність це теж великий ризик. Тому що це створює світ в якому путін побачить, що він безкарно може застосовувати військову силу проти свого сусіда і облаштовувати свою сферу впливу. Якщо послухати, що він говорить не тільки про Україну, а й по членів НАТО – про східних партнерів, то виходить, що це світ який небезпечний для всіх нас", - наголосив Столтенберг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столтенберг: рішення про вступ України до НАТО буде ухвалюватися усіма країнами-членами

Українські Національні Новини

Політика