ukenru
stoltenberg-protsituvav-shevchenka-z-tribuni-radi

Столтенберг процитував Шевченка з трибуни Ради

 • 12186 переглядiв

КИЇВ. 31 жовтня. УНН. Генеральний секретар НАТО Йєнс Столтенберг, виступаючи з трибуни українського парламенту, процитував уривок з вірша Тараса Шевченка, закликавши народних депутатів України діяти в інтересах суспільства, передає кореспондент УНН.

"Хочу процитувати Тараса Шевченка. Він написав: "Страшно впасти у кайдани, помирати в неволі, але ще гірше - спати, спати і спати на волі", - зазначив Столтенберг, нагадавши, що вдався до такого ж цитування під час свого попереднього виступу перед українським парламентом два роки тому.

За його словами, свобода - це не тільки право, але й обов'язок діяти в інтересах усіх людей. Він закликав нардепів скористатись можливостями, які дає вільне відкрите демократичне суспільство.

"Ви не спите - ви підтримуєте свої цінності. Україна стоїть за своє майбутнє, а НАТО стає поряд із вами", - додав Генсек НАТО.

Нагадаємо, парламентарі змінили графік роботи на сьогодні через візит Генерального секретаря НАТО Йєнса Столтенберга, який має виступити у Верховній Раді України.

Українські Національні Новини

Політика