stoltenberg-pro-virobnitstvo-boyepripasiv-soyuzniki-po-nato-aktivizuyutsya

Столтенберг про виробництво боєприпасів: союзники по НАТО активізуються

 • 71643 переглядiв

Цитата

"Союзники по НАТО активізуються і щодо виробництва. Це те, чим ми почали займатися минулого літа, і союзники від США до Великої Британії, а також союзники з ЄС, Німеччина та багато інших зараз збільшують виробництво. Я тільки-но відвідав Німеччину на вихідних, і мене надихають повідомлення про те, що вони виробляють більше, але також інвестують у збільшення виробничих потужностей. І, звичайно, найбільшим союзником є Сполучені Штати, які вже вклали великі кошти у збільшення потужностей", - сказав Столтенберг, коментуючи те, що країни ЄС досі намагаються з'ясувати, як досягти обіцяного ними до березня 2024 року показника, а росія отримує достатню кількість боєприпасів із КНДР, і який вплив це може мати, у тому числі для українців.

Зі слів Столтенберга, з боку НАТО іде робота з промисловістю. "Минулого місяця у Стокгольмі ми мали Промисловий форум НАТО. Ми також об'єднуємо зусилля серед союзників НАТО: ми маємо так звану «спільну закупівлю», яку організує Агентство підтримки та закупівель НАТО (NSPA). Вони мають усе для того, що ми називаємо рамковими контрактами на 2,4 мільярди, і з них 1 мільярд у вигляді твердих контрактів... Таким чином, союзники НАТО підтримують і нарощують виробництво різними способами. Але ми просуваємо це з боку НАТО. А під час мого візиту до Німеччини цими вихідними вони оголосили про значне збільшення підтримки України. Таким чином, це свідчить, що союзники справді активізуються", - вказав він.

Нагадаємо

Голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель не виключає, що Європейський Союз міг би переорієнтувати експорт боєприпасів, щоб допомогти Україні.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    росіяни вдарили "шахедами" по Нікополю: є загиблий та поранений

     • 53902 переглядiв