stoltenberg-poki-scho-ne-vidno-bazhannya-putina-vesti-peregovori-schodo-priynyatnogo-rishennya-dlya-ukrayini

Столтенберг: поки що не видно бажання путіна вести переговори щодо прийнятного рішення для України

 • 147987 переглядiв

КИЇВ. 14 листопада. УНН. Поки що реальної волі президента рф володимира путіна вести переговори щодо прийнятного рішення для України не видно. Про це заявив у вівторок перед засіданням міністрів оборони країн ЄС Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, пише УНН.

Цитата

"Поки що ми не бачили справжнього бажання президента путіна вести переговори про прийнятне рішення для України. Тож єдиний спосіб досягти цього - переконати президента путіна, що вони не переможуть на полі бою. І єдиний спосіб досягти цього – зміцнення військового потенціалу України, надання підтримки. Отже, якщо ви хочете досягти рішення шляхом переговорів, шлях до цього, щоб досягти цього, - підтримувати Україну", - сказав Генсек НАТО.

Деталі

Зі слів Генсека НАТО, "Україна має вирішити, які умови є прийнятними для переговорів і, що ще важливіше, які умови є прийнятними для будь-якої угоди". "Відповідальність союзників по НАТО полягає в тому, щоб підтримувати Україну в самообороні, тому що в наших інтересах також показати, що ми відстоюємо верховенство закону та міжнародного права та що ми допомагаємо Україні дати відсіч агресивній війні. Війни непередбачувані, ніхто не може сказати, як і коли ця війна закінчиться. Що ми можемо сказати, так це те, що ймовірність досягнення прийнятного результату переговорів зростає з більшою військовою підтримкою, яку ми надаємо Україні", - зазначив Столтенберг.

При цьому Генсек НАТО вказав, що на зустрічі з міністрами оборони ЄС, як очікується, торкнуться ситуації в Україні. "Інтенсивні бої тривають. Ситуація на полі бою складна. І це робить ще важливішим, щоб ми продовжували та посилювали нашу підтримку України, бо ми не можемо дозволити президенту путіну перемогти. Україна має отримати перевагу як суверенна незалежна держава в Європі і в наших інтересах підтримувати Україну", - наголосив Столтенберг.

Нагадаємо

Голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель не виключає переорієнтацію експорту оборонної промисловості ЄС на Україну.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    росіяни вдарили "шахедами" по Нікополю: є загиблий та поранений

     • 53902 переглядiв

    Армія рф обстріляла село на Херсонщині, є поранений

     • 50003 переглядiв