ukenru
stikhiya-na-bukovini-vidstupaye-riven-vodi-u-pruti-vpav-do-4-15-metra

Стихія на Буковині відступає: рівень води у Пруті впав до 4,15 метра

 • 13083 переглядiв

КИЇВ. 25 червня. УНН. Рівень води у Пруті у межах Чернівців на ранок четверга почав знижуватися - вже 4,15 метра, у порівнянні з понад 6 метрами уночі. Про це повідомив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук у Facebook, передає УНН.

"Вода поступово відступає. Цієї ночі, 25 червня, гідрометеорологічний центр фіксував і продовжує фіксувати поступове зниження рівня води у річці Прут (у ділянці Чернівців). Показники сьогодні такі: 00:00 - 6,13,.. 11:00 - 4,33, 12:00 - 4,15 м", - написав Осачук.

Тим часом, за даними ОДА, у Чернівецькій області цілодобово працює штаб із ліквідації наслідків негоди. Наразі штаб керує аварійно-відновлювальними роботами.

"За словами заступника голови Чернівецької ОДА, керівника робіт із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Олексія Бойка, остаточний розмір збитків поки що невідомий, його встановлюють", - повідомили в ОДА.

Окрім цього, за рішенням штабу, жертв повені, за необхідності, забезпечать продуктами харчування.

На ранок 25 червня на Буковині без електропостачання 6 населених пунктів, з них 4 частково у Путильському (1/1) і Новоселицькому (5/3) районах, порушено газопостачання у 9 населених пунктах області (Карапчів, Вашківці, Вали, Бабино Вижницького району, Зеленів, Чортория, Кальнівці, Нижні Станівці і Брусниця Кіцманського району).

"Внаслідок підняття рівня води у річці Прут відбувся її перелив через дамбу та підтоплення 2 очисних галерей та 8 відстійників води насосної станції "Біла" на площі близько 20 гектарів. На місці працюють представники місцевої влади, керівництво КП "Чернівціводоканал", УДСНС. Подача води у Чернівці здійснюється у звичайному режимі", - вказали в ОДА.

Нагадаємо, станом на 7 годину 25 червня залишаються підтопленими 36 населених пунктів у 7 районах Буковини.

Українські Національні Новини

Суспільство