ukenru
stepanov-rozpoviv-pro-osoblivosti-adaptivnogo-karantinu

Степанов розповів про особливості адаптивного карантину

 • 19874 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. Міністр охорони здоров’я Максим Степанов розповів, чим адаптивний карантин відмінний від того, що був раніше. Йдеться про ситуацію з захворюваністю в регіонах та дотримання певних ознак. Про це він сказав під час брифінгу після засідання уряду, передає кореспондент УНН.

“На засіданні уряду була прийнята постанова про встановлення карантину з метою запобігання поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів. Отже, про що ми говоримо. Ми говоримо про те, що, починаючи з 22 травня 2020 року, по 22 червня на території України буде запроваджений карантин з урахуванням епідемічної ситуації в регіоні. Тобто, саме адаптивний карантин. В чому відмінність. Виводимо дуже чіткі ознаки на території різних регіонів, які можуть відрізнятися, і показники цих ознак від регіону до регіону”, - сказав Максим Степанов.

Він зазначив, що перша ознака - це інцидентність, тобто кількість нових випадків COVID-19 за останні сім днів на 100 тис. населення. Він має становити не більше 12 осіб. Наступна ознака - це завантаженість ліжок в лікарнях для хворих на COVID-19 - не більше 50%.

“Середня кількість тестувань методом ПЛР та імуноферментного аналізу - це ІФА-тести, повинна складати більше, ніж 12 на 100 тис. протягом останніх семи днів. Послаблення протиепідемічних заходів застосовуються та припиняються на території на підставі рішення регіональної комісії ТЕБ та НС, яке ухвалюється, виходячи з оцінки епідемічної ситуації та дотримання регіоном вимог до послаблення протиепідемічних заходів, визначених цією постановою”, - додав Максим Степанов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні з 25 травня відновлять роботу дитсадки

За його словами, якщо регіон дотримується критеріїв - то він може перейти на наступний етап послаблення карантину.

“Перше послаблення відбудеться з 22 травня. Це буде такий етап перший”, - зазначив Максим Степанов.

Нагадаємо, уряд запровадив адаптивний карантин до 22 червня.

Українські Національні Новини

Політика