stepanov-poobitsyav-vidnoviti-ses-za-mizhnarodnimi-standartami

Степанов пообіцяв відновити СЕС за міжнародними стандартами

 • 12221 переглядiв

КИЇВ. 14 червня. УНН. Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявляє, що відновлювана санітарно-епідеміологічна служба буде відповідати міжнародним стандартам, і в МОЗ є щодо цього план. Про це Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив на щоденному брифінгу 13 червня, передає УНН із посиланням на пресслужбу уряду.

За його словами дієва санітарно-епідеміологічна служба дозволить ефективніше протистояти багатьом хворобам, зокрема COVID-19, другу хвилю якої багато науковців прогнозують на цю осінь.

«За останні п’ять років українська санітарно-епідеміологічна служба була розвалена. В нас навіть перестали випускати лікарів-епідеміологів. Нам не вистачає до 40–50% кадрового забезпечення: лікарів-епідеміологів, вірусологів, лаборантів. Ми виправляємо ці помилки прямо під час епідемії: залучаємо спеціалістів, перенавчаємо їх. Ми розробили план відновлення протиепідеміологічної служби, яка відповідатиме актуальним світовим викликам та загрозам. Ми дійсно зробимо ефективну службу, яка відповідатиме європейським і світовим стандартам», – сказав Степанова.

Нагадаємо, згідно з останніми даними МОЗ в Україні зафіксовано 30 506 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, з них 880 — летальні.

Респіраторну хворобу COVID-19, інфікування якою викликає коронавірус SARS-CoV-2, вперше зафіксували у китайській провінції Хубей, наприкінці 2019 року. З того часу зараження цим вірусом було зафіксовано у 185 країнах світу, включаючи Україну. Починаючи з 11 березня Всесвітня організація охорони здоров’я визнала поширення хвороби — пандемією.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    На Буковині майже 50 нових випадків коронавірусу

     • 10500 переглядiв

    На Донеччині виявили два нових випадки зараження COVID-19

     • 11922 переглядiв