ukenru
stane-tochkoyu-nepovernennya-u-vidnosinakh-kuleba-rizko-vidreaguvav-na-zayavu-lukashenka-pro-krim

Стане точкою неповернення у відносинах: Кулеба різко відреагував на заяву Лукашенка про Крим

 • 19288 переглядiв

КИЇВ. 1 грудня. УНН. Визнання тимчасово окупованого Криму "російським" стане точкою неповернення у відносинах України з Білоруссю. Про це заявив журналістам міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на полях міністерської зустрічі НАТО в Ризі, передає кореспондент УНН.

Цитата:

"Звичайно, можливе визнання окупованого Криму Білоруссю стане точкою неповернення в наших двосторонніх відносинах, і ми будемо діяти відповідно, тому що Крим для нас не є полем для компромісів", — сказав міністр.

Деталі

За словами Кулеби, Україна вже розглядає Білорусь як потенційне джерело загрози для країни.

"Ми вже виділили серйозні ресурси на наш північний кордон з Білоруссю. Так, у нас тепер є північний фланг для захисту нашої країни", - додав він.

Контекст

Білоруський правитель Олександр Лукашенко напередодні заявив про намір відвідати тимчасово окупований Крим. Він також заговорив про визнання півострова як "частини Росії".

Лукашенко, який не захотів йти від влади після виборів 2020 року, попри масові протести та звинувачення у фальсифікаціях, останнім часом ще більше зблизився з Москвою. Через його дії, зокрема, проти протестувальників, Захід наклав санкції щодо білоруських високопосадовців, як і на самого Лукашенка. Однак поки що вони не призвели до послаблення влади Лукашенка, який перебуває при владі з 1994 року і є близьким союзником Москви.

Доповнення

7 років тому, 20 лютого 2014 року, розпочалася збройна агресія Російської Федерації проти України. У цей день в український Крим почали прибувати російські військові підрозділи в межах операції із захоплення півострова. Незаконна спроба анексії АР Крим і міста Севастополя, а також подальше розв'язання збройного конфлікту на Донбасі стали етапами реалізації плану Росії, спрямованого на руйнування української державності, вказували в МЗС.

Українські Національні Новини

Політика