ukenru
stan-zdorovya-politvyaznya-dudki-pogirshuyetsya-ombudsmen

Стан здоров'я політв'язня Дудки погіршується – омбудсмен

 • 10638 переглядiв

КИЇВ. 16 жовтня. УНН. Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова відреагувала на судилище над севастопольцями Олексієм Бессарабовим і Володимиром Дудкою у Верховному Суді РФ та повідомила про погіршення стану останнього. Про це Денісова написала на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Вчорашнє судилище над українськими громадянами Володимиром Дудкою та Олексієм Бессарабовим у Верховному Суді РФ за дії, що вони не скоювали, підтвердило та залишило без змін вирок так званого Верховного Суду Криму - 14 років колонії", - написала Денісова.

Вона повідомила, що за інформацією адвоката Володимира Дудки, у його підзахисного погіршується стан здоров'я. Йдеться, зокрема, про виразку, яку в умовах пенітенціарного закладу не лікують. Тож Дудка, за словами Омбудсмена, залишається під вартою без відповідної медичної допомоги.

Денісова звернулася до російського омбудсмена Тетяни Москалькової із закликом терміново вжити заходів щодо проведення медобстеження політв'язня та надання йому меддопомоги.

"Вкотре звертаюся до Уповноваженого з прав людини РФ Тетяни Москалькової та Голови Ради при Президентові РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайла Федотова вжити термінових заходів щодо проведення медичного обстеження та надання необхідної медичної допомоги. Звертаюся до міжнародної спільноти щодо фактів систематичного порушення прав громадян України, які утримуються на території РФ та тимчасово окупованого Криму. Ми маємо об'єднати всі зусилля та продовжувати тиск на РФ задля порятунку громадян України", - наголосила Омбудсмен.

Як повідомляв УНН, Верховний суд Росії 15 жовтня затвердив вирок кримчанам Володимиру Дудці й Олексію Бессарабову.

Дудка та Бессарабов мають намір оскаржити в касаційному порядку рішення російського апеляційного суду, який залишив у силі вирок.

Нагадаємо, 9 листопада 2016 року в Севастополі затримали співробітників кримського аналітичного центру “Номос” Дмитра Штиблікова і Олексія Бессарабова, а також їх близького друга Володимира Дудку. Усіх трьох звинуватили у, нібито, підготовці диверсій в окупованому Криму на замовлення української розвідки.

Севастопольський міський суд 4 квітня засудив Дудку і Бессарабова до 14 років в’язниці. Суд також призначив кожному штраф: Дудці — в розмірі 350 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а Бессарабова — в розмірі 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Українські Національні Новини

Політика