ukenru
stalo-vidomo-koli-vaks-rozpochne-obirati-zapobizhniy-zakhid-dubnevichu

Стало відомо, коли ВАКС розпочне обирати запобіжний захід Дубневичу

 • 11729 переглядiв

КИЇВ. 31 жовтня. УНН. Завтра, 1 листопада, Вищий антикорупційний суд о 13:00 почне обирати запобіжний захід народному депутату Ярославу Дубневичу. Про це УНН повідомили у пресслужбі ВАКС.

"Засідання щодо обрання запобіжного заходу Дубневичу призначено на 13:00 1 листопада", - повідомили у ВАКС.

Зазначимо, що прокурори САП наполягають на застосуванні до народного обранця запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 93 млн гривень застави.

Засідання відбудеться за адресою: вул. Хрещатик, 42а.

Як повідомлялося раніше, НАБУ розслідувало можливе ухилення від сплати податків фірмами, які пов’язані з братами Дубневичами, "Енергія-Новояворівськ" і "Енергія-Новий".

За даними слідства, через схему привласнення газу НАК Нафтогаз України ТЕЦ Дубневичів отримали 2,32 млрд грн доходу. 1,65 млрд грн були легалізовані через фіктивні контракти. Також Ярослава Дубневича підозрюють в організації заволодіння понад 93 млн грн ПАТ “Укрзалізниця”.

Як повідомлялося раніше, у ГПУ зазначали, що досудовим розслідуванням НАБУ за процесуального керівництва САП зібрано достатньо доказів для повідомлення народному депутату про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). За версією слідства, ці діяння спричинили збитки у розмірі 93 млн 277 тис. грн.

Нагадаємо, Рада зняла недоторканність з Дубневича і дала дозвіл на його арешт.

Українські Національні Новини

Політика