ssha-zvynuvachuiut-rosiiskykh-soldativ-u-voiennykh-zlochynakh-proty-amerykantsia-v-ukraini

США звинувачують російських солдатів у воєнних злочинах проти американця в Україні

 • 41798 переглядiв

США пред'явили звинувачення чотирьом російським солдатам у воєнних злочинах за викрадення і тортури американця в Україні, що стало першим застосуванням закону для судового переслідування за військові злочини проти громадян США.

Згідно з судовими документами, оприлюдненими у федеральному суді Вірджинії, чотирьом російським солдатам висунуто звинувачення у воєнних злочинах проти американця, який жив в Україні під час російського вторгнення. Про це повідомляє CNN, пише УНН.

Деталі

Справа проти російських солдатів знаменує собою перший випадок, коли уряд США використав закон, прийнятий кілька десятиліть тому, спрямований на переслідування тих, хто скоює воєнні злочини проти американських громадян.

Згідно з обвинувальним висновком, російські солдати викрали американця з його будинку в українському селі Миле. Солдати нібито били та катували американця у російській військовій частині, де його протримали 10 днів у квітні 2022 року.

В обвинуваченні йдеться, що після його викрадення російські солдати нібито роздягли американця догола, зв'язали йому руки за спиною і побили кулаками, ногами та прикладами зброї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Воєнні злочини росії: представники Міжнародного кримінального суду вперше зіткнулися з таким масштабом – КНДІСЕ

Ольга Розгон

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Кива всьо: у ГУР підтвердили ліквідацію екснардепа

     • 34855 переглядiв