ssha-zoboviazaly-finansovi-ustanovy-povidomyty-pro-rosiiski-aktyvy-do-2-serpnia-2024

США зобов'язали фінансові установи повідомити про російські активи до 2 серпня 2024

 • 28556 переглядiв

Мінфін США вимагає від установ повідомити про російські активи до 2 серпня 2024 року. Це частина впровадження закону про підтримку України, який передбачає заморозку активів рф до виплати компенсації.

Мінфін США зобов'язав установи, що володіють російськими державними активами, повідомити про них в рамках впровадження Закону про відновлення економічного процвітання та можливостей для українців. Про це УНН пише з посиланням на Голос Америки.

Деталі

Як повідомило Міністерство фінансів, Управління контролю за іноземними активами (OFAC) випустило нові вимоги до фінансової звітності, згідно з якими, "усі фінансові установи, в яких знаходяться російські суверенні активи, і які знають або повинні знати про такі активи, повинні повідомити про такі активи OFAC не пізніше 2 серпня 2024 року".

Конгрес зробив важливий крок, ухваливши Закон про РЕПО для українців, щоб розблокувати вартість знерухомлених російських суверенних активів для підтримки подальшої стійкості та відновлення України

- сказав виконувач обов’язків генерального радника казначейства Аддар Леві.

Леві додав, що Сполучені Штати продовжуватимуть працювати з іноземними партнерами, включаючи G7, для надання підтримки Україні.

Додамо

Закон, ухвалений Конгресом у квітні 2024-го року, вимагає, щоб усі заморожені російські суверенні активи залишалися замороженими доти, доки війна росії проти України не припиняться, і росія не виплатить Україні повну компенсацію або не візьме участь у міжнародному механізмі, який це зробить.

Нагадаємо

Міністр фінансів США Джанет Єллен заявила, що використання надходжень від заморожених російських активів на підтримку України є законним, відповідаючи на критику рішення G7 надати Києву 50 мільярдів доларів під заставу цих надходжень.

Країни ЄС планують продовжити заморожувати російські активи, щоб забезпечити кредит для України - Reuters 24.07.24, 17:07

Популярні

Новини по темі

У Харкові горить будинок після удару ворожим КАБом

 • 22627 переглядiв