ukenru
ssha-zbirayutsya-vvoditi-dodatkovu-dozu-vaktsini-vid-covid-19-lyudyam-z-oslablenim-imunitetom

США збираються вводити додаткову дозу вакцини від COVID-19 людям з ослабленим імунітетом

 • 19060 переглядiв

КИЇВ. 7 серпня. УНН. Федеральні органи охорони здоров'я США прагнуть забезпечити, аби мільйони американців з ослабленою імунною системою могли отримати додаткові щеплення від коронавірусу, щоб захистити їх у тому числі від більш заразного "Дельта"-штаму. Про це пише The Washington Post, інформує УНН.

Деталі

Очікується, що додаткові бустерні дози будуть дозволені протягом декількох тижнів, за словами федеральних чиновників.

Протягом наступних тижнів Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA), як очікується, розгляне дані Центрів з контролю і профілактики захворювань (CDC), що підтримують використання додаткових доз вакцини для осіб з ослабленим імунітетом. Якщо чиновники будуть переконані отриманими даними, вони внесуть поправки в дозвіл на використання вакцин у надзвичайних ситуаціях, щоб дозволити додаткові щеплення.

При цьому NYT пише, що передусім йдеться про зміну дозволу на екстрене використання вакцини, виробленої Moderna, "можливо, уже наступного тижня", за словами двох людей, знайомих з обговореннями. Також зазначається з посиланням на джерела, що FDA розглядає можливість зміни дозволів на екстрене використання вакцин, вироблених Johnson & Johnson і Pfizer/BioNTech. Однак, як вказує видання, Johnson & Johnson ще не подала заявку на повне схвалення своєї вакцини, "і зміна дозволу малоймовірна".

Пацієнти з ослабленим імунітетом становлять близько 7 мільйонів дорослих у Сполучених Штатах, включаючи тих, хто отримав трансплантацію органів, пацієнтів, які отримують лікування від раку, і пацієнтів з ревматологічними станами і ВІЛ.

Експерти кажуть, що вони з більшою ймовірністю серйозніше перенесуть COVID-19 і можуть частіше передавати вірус іншим людям.

Доповнення

Ізраїль вже пропонує третю дозу вакцини від коронавірусу Pfizer/BioNTech дорослим з тяжким імунодефіцитом.

Німеччина заявила, що також почне пропонувати бустерні дози літнім людям, людям з ослабленим імунітетом і тим, хто отримав щеплення AstraZeneca або Johnson & Johnson, тому що дослідження показують, що вони можуть бути менш ефективними, ніж інші вакцини.

Франція також планує зробити додаткові уколи певним групам людей, у тому числі людям похилого віку, особам старше 75 років і людям з важкими захворюваннями.

Велика Британія оголосила про план початку введення додаткових доз у вересні, націлений передусім на людей з ослабленим імунітетом.

Тим часом Всесвітня організація охорони здоров'я закликала багаті країни припинити ревакцинацію як мінімум до вересня, оскільки країни, що розвиваються, намагаються отримати додаткові вакцини.

Українські Національні Новини

Новини Світу