ukenru
ssha-zaproponuyut-vvedennya-mit-na-rosiysku-naftu-yak-alternativu-embargo

США запропонують введення мит на російську нафту як альтернативу ембарго

 • 98710 переглядiв

КИЇВ. 17 травня. УНН. Представники міністерства фінансів США заявили у вівторок, що планують запропонувати цього тижня фінансову зустріч G7, щоб європейські країни ввели тарифи на російську нафту як швидшу альтернативу прямому нафтовому ембарго. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі

Тарифний механізм, який запропонують Сполучені Штати, буде розроблено для того, щоб утримати російську нафту на ринку, але обмежити обсяг доходів, які можуть надходити до Москви від експорту, заявили журналістам у Брюсселі представники міністерства фінансів. Міністри фінансів та керуючі центральними банками з "Великої сімки" мають зустрітися наприкінці цього тижня.

За словами чиновників, оскільки російська нафта продається зі знижкою порівняно зі світовими еталонами, тариф може бути встановлений на рівні, який одночасно компенсує частину цього розриву та знижує прибуток росії. Але він має бути досить низьким, щоб росія заробляла більше, ніж її виробничі витрати, що дає стимул продовжувати експорт, додали вони.

Залишивши російську нафту на ринку, заявили чиновники, вони зможуть уникнути подальших стрибків цін на нафту через європейське ембарго, що може компенсувати вплив ембарго на доходи росії.

Чиновники заявили, що багато урядів дуже хочуть якнайшвидше припинити купувати російську нафту, але це пов'язано з високим ризиком того, що пряме ембарго може значно підвищити ціну на нафту.

За їхніми словами, міністерство фінансів вивчає механізми ціноутворення, включаючи тарифи, щоб допомогти захистити світову економіку від подальших збитків від високих цін на енергоносії.

"Гроші від тарифів можна було б направити до фонду відновлення та реконструкції України, задовольнивши бажання змусити Москву сплатити хоча б частину масштабних зусиль щодо відновлення", - йдетьсся в повідомленні.

Пропозиція надійшла після того, як лідер G7 Маріо Драгі минулого тижня під час зустрічі із президентом США Джо Байденом висунув ідею створення "картелю" покупців нафти, щоб допомогти обмежити ціни.

Додамо

Офіційні особи Європейського Союзу розглядають поетапне ембарго на імпорт російської нафти як свою наступну відповідь на війну Москви в Україні, але занепокоєння деяких східноєвропейських країн з приводу поставок є серйозною перешкодою для цього плану.

Українські Національні Новини

Новини Світу