ukenru
ssha-zaklikayut-posiliti-sanktsiyi-proti-pivnichnoyi-koreyi

США закликають посилити санкції проти Північної Кореї

 • 105431 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. США ініціюють голосування “найближчими днями” за резолюцію ООН, яка посилить санкції проти Північної Кореї через відновлення запусків міжконтинентальних балістичних ракет. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Як інформує Reuters із посиланням на представника США, голосування відбудеться, хоча Китай і росія висловили свою незгоду.

Оголошення про голосування за майбутній проект відбулося на тлі того, що Північна Корея випустила три ракети в середу, в тому числі одну, яка вважається її найбільшою міжконтинентальною балістичною ракетою, після того, як президент США Джо Байден завершив поїздку в Азію. 

Американський чиновник повідомив журналістам, що цей проект "ще більше обмежить здатність Північної Кореї просувати свої незаконні програми ЗМУ (зброї масового знищення) і балістичних ракет, він спростить впровадження санкцій і ще більше полегшить доставку гуманітарної допомоги тим, хто її потребує".

Проект резолюції, на який посилається Reuters, включає розширення заборони на запуски балістичних і крилатих ракет, а також "будь-яких інших систем, здатних доставляти ядерну зброю".

Нагадаємо 

КНДР здійснила запуск трьох балістичних ракет у бік Японського моря. Запуск відбувся через кілька годин після того, як президент США Джо Байден залишив Японію після своєї першої поїздки до Азії як президент.

Українські Національні Новини

Політика