ssha-vydilyly-dollar25-mln-fondu-enerhetychnoi-pidtrymky-ukrainy

США перерахують до Фонду підтримки енергетики України 23 млн євро - Міненергетики

 • 26309 переглядiв

USAID виділило 25 мільйонів доларів США Фонду енергетичної підтримки України на закупівлю обладнання для ремонту критично важливої інфраструктури. Загальний внесок до цього Фонду перевищує 329 мільйонів євро.

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Секретаріат Енергетичного Співтовариства підписали Угоду про грантовий внесок США до Фонду підтримки енергетики України на 25 мільйонів доларів США (23 мільйони євро).  Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу Міненергетики.

Деталі

Зазначається, що це перший внесок США до Фонду.

 Фонд підтримки енергетики України – ефективний механізм для здійснення закупівель обладнання, необхідного українським енергетичним компаніям для відновлення і ремонтів інфраструктури після ворожих атак. Ми дякуємо американським партнерам за цей внесок, який дозволить зміцнити енергетичну безпеку нашої держави

- заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

Доповнення

Загалом  українські партнери зобов’язалися перерахувати понад 329 мільйонів євро. З них 192 мільйони євро вже внесли 15 спонсорів державного та приватного секторів з різних держав. Решту грошей очікують найближчим часом.

Кошти використовуються для закупівлі обладнання, необхідного для відновлення енергетичних компаній. 

Зокрема, у період з 1 січня по 27 листопада цього року в межах Фонду укладено 132 угоди про закупівлю енергетичного обладнання, палива та матеріалів на загальну суму в майже 100 мільйонів євро.

Контекст

Фонд підтримки енергетики України був створений навесні 2022 року, він дає можливість урядам, міжнародним фінансовим організаціям, а також приватним донорам надавати суттєву підтримку українському енергетичному сектору.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряди і компанії з 34 країн передали Україні майже 6 тисяч тонн допомоги для енергетики

Тетяна Краєвська

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Середня зарплата в Україні впала на 3,3% за квартал

     • 24343 переглядiв

    Російські війська обстріляли Херсонщину: одна людина поранена

     • 29881 переглядiв