ssha-vvodyat-novi-sanktsiyi-schob-obmezhiti-pributki-pivnichnoyi-koreyi

США вводять нові санкції, щоб обмежити прибутки Північної Кореї

 • 1003112 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. Міністерство фінансів США в середу запровадило санкції проти фізичних осіб та компаній, яких воно звинуватило у незаконному отриманні доходів для уряду Північної Кореї, передає УНН.

Деталі

Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів (OFAC) наклало санкції на торгову корпорацію Chilsong Trading Corporation, яка, за його словами, використовується Північною Кореєю для отримання іноземної валюти та збору розвідданих та Korea Paekho Trading Corporation, яку звинувачують у отриманні коштів для уряду Північної Кореї з 1980-х років за рахунок реалізації художніх та будівельних проектів на Близькому Сході та Африці.

OFAC також наклало санкції на двох осіб – Хван Кіл Су та Пак Хва Сонга – за допомогу уряду Північної Кореї в отриманні доходу, йдеться у заяві міністерства фінансів. Департамент повідомив, що ці люди заснували компанію Congo Aconde SARL у Демократичній Республіці Конго, щоб отримувати дохід від проектів будівництва статуй з місцевими органами влади.

Минулого тижня державні ЗМІ повідомили, що Північна Корея провела випробувальний пуск чотирьох стратегічних крилатих ракет під час навчань, які мають продемонструвати здатність проводити ядерну контратаку проти так званих ворожих сил.

"Незаконні програми створення зброї масового знищення та балістичних ракет Північної Кореї загрожують міжнародній безпеці та регіональній стабільності", - заявив високопосадовець Мінфіну Браян Нельсон.

"Сполучені Штати, як і раніше, віддані боротьбі з глобальними незаконними мережами режиму, які приносять дохід від цієї дестабілізуючої діяльності", - додав він.

Доповнення

Минулого місяця держсекретар США Ентоні Блінкен разом зі своїми південнокорейськими та японськими колегами закликав країни посилити дотримання санкцій проти Північної Кореї у відповідь на останній запуск балістичної ракети.

Північна Корея просунулася вперед у розробці та масовому виробництві нових ракет, незважаючи на санкції, введені резолюціями Ради Безпеки ООН, які забороняють ракетну діяльність країни, яка має ядерну зброю.

Офіційні особи США та Південної Кореї нещодавно взяли участь у імітаційних навчаннях, присвячених можливості застосування Північною Кореєю ядерної зброї.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Уряд Грузії пояснить послам, що відбувається із Саакашвілі

     • 2190694 переглядiв

    Перший за 6 років роман Муракамі надійде у продаж у квітні

     • 1141712 переглядiв

    рф висунула умови продовження "зернового коридору"

     • 2518335 переглядiв