ssha-viveli-z-pid-sanktsiy-postachannya-gumdopomogi-do-siriyi

США вивели з-під санкцій постачання гумдопомоги до Сирії

 • 603844 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Сполучені Штати на 180 днів вивели з-під санкцій проти Сирії гуманітарну допомогу після землетрусів у країні, інформує УНН з посиланням на сайт Мінфіну США.

Цитата

"Наші глибокі співчуття народу Туреччини та Сирії у зв’язку з трагічною загибеллю людей і руйнуваннями внаслідок землетрусів. Оскільки міжнародні союзники та гуманітарні партнери мобілізуються, щоб допомогти постраждалим, я хочу чітко заявити, що санкції США в Сирії не стануть на заваді зусиллям із порятунку життя сирійського народу...

Сьогодні Міністерство фінансів видає загальну ліцензію для надання дозволу на ліквідацію наслідків землетрусу, щоб ті, хто надає допомогу, могли зосередитися на тому, що найбільше потрібно: порятунку життів і відбудові", - сказав заступник міністра фінансів Воллі Адейемо.

Деталі

Згідно з документом, Мінфін США дозволяє "усі операції, пов’язані з ліквідацією наслідків землетрусу, які в іншому випадку були б заборонені Положенням про санкції щодо Сирії". Повідомляється, що програми санкцій США не спрямовані на законну гуманітарну допомогу, включно з ліквідацією наслідків землетрусу. 

Новий розділ розширює широкі гуманітарні дозволи, які вже діють відповідно до Положення для неурядових благодійних організацій, міжнародних організацій  та уряду Сполучених Штатів. Він відображає зобов’язання Вашингтону "підтримати народ Сирії в умовах кризи землетрусу, що триває", йдеться в повідомленні.

У Мінфіні заявили, що й надалі відстежуватимуть ситуацію в Арабській Республіці.

Нагадаємо

Уряд Сирії у середу, 8 лютого, посилив заклики до скасування економічних санкцій США та ЄС після землетрусу у понеділок.

За даними Турецького агентства з ліквідації наслідків стихійних лих та надзвичайних ситуацій (AFAD), кількість загиблих внаслідок руйнівного землетрусу в Туреччині та Сирії нині становить не менше 20 451 особи.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    США вивели з-під санкцій постачання гумдопомоги до Сирії

     • 603844 переглядiв

    На Львівщині та Івано-Франківщині працює ППО - адміністрація

     • 792219 переглядiв

    Офіційно: у Запоріжжі зафіксовано два прильоти

     • 674758 переглядiв

    Уламки ракети впали на авто та дах будинку у столиці

     • 1563180 переглядiв

    Ворога завдав удару по критичній інфраструктурі Харкова

     • 550242 переглядiв