ssha-vidpravili-atomnu-submarinu-do-pivdennoyi-koreyi-vpershe-za-chotiri-desyatilittya

США відправили атомну субмарину до Південної Кореї вперше за чотири десятиліття

 • 285427 переглядiв

КИЇВ. 18 липня. УНН. У вівторок Сполучені Штати розгорнули ядерний підводний човен у Південній Кореї вперше за чотири десятиліття, передає УНН із посиланням на ApNews.

Деталі

Президенти США та Південної Кореї домовилися в квітні про періодичні візити американських підводних човнів, здатних нести балістичні ракети, до Південної Кореї. Це була одна з кількох угод, досягнутих у відповідь на розширення ядерної загрози Північної Кореї. Вони також домовилися створити двосторонню ядерну консультативну групу та розширити військові навчання.

У вівторок вдень підводний човен типу «Огайо» USS Kentucky прибув до південнокорейського порту Пусан. Це перший візит американського атомного підводного човна до Південної Кореї з 1980-х років.

Міністр оборони Південної Кореї Лі Чон Суп назвав візит американського атомного підводного човна до Південної Кореї демонстрацією рішучості США у виконанні своїх зобов’язань щодо «розширеного стримування». Розширене стримування – це доктрина, яка передбачає використання США всіх можливих військових ресурсів, включаючи ядерну зброю, для захисту своїх союзників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У КНДР затримали громадянина США - командування ООН

Міністр Лі сказав, що візит підводного човна «показує переважні можливості та позицію союзників проти Північної Кореї». Він також сказав, що він є повідомленням Північній Кореї, що США та Південна Корея готові відповісти на будь-яку агресію.

Також у вівторок Південна Корея та США провели першу зустріч Ядерної консультативної групи (NCG) у Сеулі у вівторок, щоб обговорити шляхи посилення стримування ядерних загроз Північної Кореї.

У спільній заяві після зустрічі дві країни заявили, що будь-яка ядерна атака Північної Кореї проти Сполучених Штатів або їхніх союзників буде неприйнятною та призведе до кінця цього режиму.

Спільна заява також зазначає, що NCG відіграватиме важливу роль в обговоренні та просуванні двосторонніх підходів, включаючи керівні принципи, щодо ядерного та стратегічного планування та реагування на (північнокорейську) агресію.

Завданням консультативного органу є обмін інформацією щодо планів використання ядерної та стратегічної зброї та спільних операцій. США збережуть оперативний контроль над своєю ядерною зброєю.

Офіційні особи США кажуть, що створення групи та інші кроки, оголошені в квітні, мали на меті полегшити занепокоєння Південної Кореї щодо провокацій з боку Північної Кореї, водночас утримуючи Сеул від здійснення власної ядерної програми.

Додамо

Також у понеділок Кім Йо Чен, старша сестра лідера Північної Кореї Кім Чен Ина попередила, що Північна Корея відійде від переговорів із США та посилить власний військовий потенціал, якщо США продовжуватимуть посилювати свої зобов’язання щодо стримування Південної Кореї.

«Північна Корея готова рішуче протидіяти будь-яким актам, що порушують її суверенітет і територіальну цілісність», – сказала Кім Йо Чен. «США повинні припинити свій дурний акт провокації Північної Кореї, навіть ставлячи під загрозу її безпеку».

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Сильна "бавовна": у Феодосії, попередньо, відпрацювала ППО

     • 315910 переглядiв

    москва поплила: в столиці рф повінь через сильні зливи

     • 442550 переглядiв

    Затриманий у КНДР виявився американським солдатом

     • 323102 переглядiв