ssha-ta-partnery-vvodiat-novi-sanktsii-u-zviazku-iz-zapuskom-suputnyka-rozvidnyka-pivnichnoiu-koreieiu

США та партнери вводять нові санкції у зв'язку із запуском супутника-розвідника Північною Кореєю

 • 27224 переглядiв

США, Японія, Південна Корея та Австралія запровадили нові санкції проти Північної Кореї після запуску військового розвідувального супутника, спрямовані проти осіб, які допомагають КНДР у розробці програми створення зброї масового знищення. Під санкції потрапила хакерська група "Кімсукі" та 11 північнокорейських чиновників, причетних до проекту супутника.

США, Японія, Південна Корея та Австралія вводять нові санкції проти КНДР у зв’язку із запуском Пхеньяном минулого тижня військового супутника-розвідника. Про це повідомляє УНН із посиланням на Reuters.

Деталі

Сполучені Штати у координації з Австралією, Японією та Кореєю, запровадили нові санкції проти Північної Кореї у четвер 30 листопада, після того, як КНДР минулого тижня здійснили запуск супутника-шпигун. Як вказує видання, США визначили іноземних агентів, із звинуваченням їх у сприянні ухиленню від санкцій з метою отримання прибутку і технологій для своєї програми створення зброї масового знищення. Зокрема, застосовані санкції до хакерської групи Kimsuky, - їх звинувачують у зборі розвідданих для підтримки стратегічних і ядерних амбіцій Північної Кореї.

Сьогоднішні дії Сполучених Штатів, Австралії, Японії та Республіки Корея відображають наше колективне зобов'язання протистояти незаконній і дестабілізуючій діяльності Пхеньяна

- повідомив заступник міністра фінансів США з питань тероризму та фінансової розвідки Браян Нельсон.

Він також додав, що Сполучені Штати продовжуватимуть переслідувати суб'єктів, які підтримують незаконну діяльність КНДР. Крім того, США працюватимуть з союзниками та партнерами, щоб позбавити КНДР засобів для просування дестабілізуючих ракетних програм і програм зі створення зброї масового знищення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американські законодавці закликають розслідувати діяльність китайського виробника безпілотників Autel Robotics

Міністерство закордонних справ Південної Кореї, згідно з офіційною інформацією в п'ятницю, внесло в чорний список 11 північнокорейців, які опосередковано причетні до запуску шпигунського супутника. До списку увійшли високопосадовці з управління аерокосмічних технологій, яке спостерігало за запуском супутника, і представники відділу промисловості боєприпасів.

Доповнення

Після запуску супутника Північна Корея заявила, що її лідер Кім Чен Ин переглянув шпигунські супутникові фотографії Білого дому, Пентагону і американських авіаносців на військово-морській базі Норфолк. Державні ЗМІ КНДР також повідомили, що супутник сфотографував міста і військові бази в Південній Кореї, на Гуамі та в Італії, окрім Вашингтона.

Нагадаємо

Спеціальна економічна зона (СЕЗ) "Расон" у Північній Кореї, поступово перетворюється на епіцентр зростаючої торгівлі КНДР із росією, включно з постачанням зброї для війни москви в Україні.

Також УНН повідомляв, що Південна Корея розглядає можливість відновлення роззброєного вартового поста у відповідь на військові дії Північної Кореї в демілітаризованій зоні. 

Ігор Тележніков

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Вступна кампанія 2023 року завершена - МОН

     • 23012 переглядiв