ukenru
ssha-stvoryat-v-odesi-morsku-bazu-za-12-mln-dolariv

США створять в Одесі морську базу за 12 млн доларів

 • 48423 переглядiв

КИЇВ. 1 липня. УНН. Комплекс базування і обслуговування корабельно-катерного складу, водолазної та штурмової підготовки для морської охорони Держприкордонслужби побудують в Одесі. Як повідомила УНН речниця загону Морської охорони ДПСУ Наталія Гуменюк, створення повноцінної бази морської охорони профінансують Сполучені Штати Америки, вартість проекту - 12 млн доларів.

Деталі 

Вже почалося проектування об'єкта. Нова база буде побудована в Практичній гавані, на місці вже існуючого пункту базування. Зараз там триває демонтаж недобудованих об'єктів.

"Проект обговорювався давно. На підставі попередніх розрахунків загальна сума склала 12 млн доларів. Зараз проходить проектування, проводяться докладні розрахунки. Після завершення цього етапу можна буде говорити про терміни будівництва", - сказала Наталія Гуменюк.

На новій базі планується установка судноремонтних потужностей і тренувального центру. Наталя Гуменюк уточнила, що даний проект обговорювався давно і зрушився з мертвої точки завдяки тому, що в Одесі готуються до отримання патрульних кораблів OCEA французького виробництва, обслуговування яких потребує нових технічних можливостей.

Доповнення

Нагадаємо, що перша інформація про те, що Франція поставить Україні партію патрульних катерів OCEA FPB 98, з'явилася в 2019 році. Згідно з повідомленнями, п'ять катерів будуть побудовані на суднобудівному заводі "Нібулон" в місті Миколаїв.

25 червня поточного року на своїй сторінці в Фейсбук міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що постачання першого французького патрульного катера типу Осеан в Україні очікується в грудні 2021 року.

"Всього у 2022 році буде отримано 9 кораблів. В рамках контракту також буде підготовлено 240 членів екіпажів кораблів і 120 техніків. Контракт передбачає також і створення баз обслуговування в Україні. Надалі підтримка кораблів буде здійснюватися на українських підприємствах", - повідомив Аваков.

Українські Національні Новини

Політика