ssha-perekhopyly-rosiiski-ta-kytaiski-bombarduvalnyky-pered-zvernenniam-baidena-do-natsii

США перехопили російські та китайські бомбардувальники перед зверненням Байдена до нації

 • 14698 переглядiв

NORAD перехопило два російських Ту-95 і два китайських H-6 біля узбережжя Аляски. Це перший випадок спільного патрулювання бомбардувальників росії та Китаю в цьому регіоні.

Напередодні звернення президента США Джо Байдена до нації командування повітряно-космічної оборони Північної Америки повідомляло (NORAD),  що направило винищувачі для перехоплення двох російських бомбардувальників Ту-95 і двох китайських бомбардувальників H-6 біля узбережжя Аляски. Про це УНН повідомляє із посиланням на Fox News.

Деталі

У пресрелізі агентство підтвердило, що 24 липня воно виявило, відстежило і перехопило два російських Ту-95 і два китайських H-6, які діяли в ідентифікаційній зоні ППО (ADIZ) на Алясці.

Перехоплення здійснювали винищувачі NORAD зі США та Канади.

Як зазначає Fox News, це перший випадок спільного патрулювання бомбардувальників росії та Китаю біля берегів Аляски.

Повідомлення про виявлення російських та китайських літаків з'явилося менш ніж за годину до того, як Байден мав звернутися до нації у своєму першому публічному виступі після того, як він оголосив, що не балотуватиметься на другий термін.

"Літаки Росії та КНР залишалися в міжнародному повітряному просторі і не входили в американський або канадський суверенний повітряний простір. Активність Росії та КНР в АДІС Аляски не розглядається як загроза, і NORAD продовжить відслідковувати активність конкурентів поблизу Північної Америки та відповідати на присутність присутністю", - ідеться в повідомленні агентства.

Наразі не встановлено, чи пов'язано це зі зверненням Байдена.

Байден прокоментував вихід із передвиборчої гонки: "Захист демократії важливіший, ніж посада"25.07.24, 08:52

Популярні

Новини по темі

Amazon в Італії звинуватили в податкових махінаціях

 • 14464 переглядiв