ukenru
ssha-ne-mayut-namiru-skasovuvati-zaboronu-na-vyizd-v-krayinu-dlya-yevropeytsiv

США не мають наміру скасовувати заборону на в'їзд в країну для європейців

 • 24918 переглядiв

КИЇВ. 20 червня. УНН. Сполучені Штати поки не планують знімати заборону на в'їзд в країну для мандрівників, що прибувають з країн Шенгенської зони. Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

Президент США Дональд Трамп продовжує спостерігати за ситуацією, проте на даний момент у влади "немає планів" щодо скасування обмежень в сфері подорожей, заявив в п'ятницю, 19 червня, офіційний представник Білого дому у Вашингтоні.

При цьому він підкреслив, що введення цих обмежень на самому початку пандемії COVID-19 було дуже важливо для порятунку людських життів в США.

Заборону в'їзд в країну для мандрівників, що прибувають з держав Шенгенської зони, Трамп ввів в середині березня, коли відразу в декількох європейських країнах були зафіксовані спалахи коронавірусу. Тоді президент США заявив, що обмеження вводяться на строк до 30 днів. Однак в середині квітня Трамп повідомив, що вони залишаться в силі до тих пір, поки епідеміологічна обстановка в європейських країнах, що найсильніше постраждали від коронавірусу, не покращиться.

В кінці травня глава Білого дому вказав, що зняття заборони на в'їзд в США для європейців буде залежати від їх прогресу в боротьбі з пандемією. Обмеження на в'їзд до Сполучених Штатів поширюються також на жителів Китаю і Бразилії.

Нагадаємо, загальна кількість заражень коронавірусом в США з початку пандемії досягла 2 286 168 випадків. За цим показником країна посідає перше місце в світі. Від наслідків захворювання COVID-19 в Штатах до сьогоднішнього дня померли 121 233 пацієнти, 545 з них - за останні 24 години.

Українські Національні Новини

Новини Світу