ssha-napravlyayut-dva-desantni-korabli-v-ormuzku-protoku-u-vidpovid-na-diyi-iranu

США направляють два десантні кораблі в Ормузьку протоку у відповідь на дії Ірану

 • 294362 переглядiв

КИЇВ. 21 липня. УНН. У відповідь на нещодавні спроби Ірану поставити під загрозу вільний рух торгівлі в Ормузькій протоці та навколишніх водах, США посилюють військову присутність там двома десантними кораблями. Про це повідомляє Пентагон, передає УНН.

Цитата

"Цими діями США демонструють прихильність до забезпечення свободи судноплавства та стримування іранської дестабілізуючої діяльності в регіоні", - заявили в Пентагоні.

Деталі

Два десантні кораблі підсилять нещодавно направлені до регіону винищувачі F-35, F-16 та есмінець з керованими ракетами USS Thomas Hudner.

Цитата

"Ми продовжуватимемо працювати з союзниками-однодумцями та партнерами, які віддані вільному потоку торгівлі, щоб вживати відповідних скоординованих заходів проти загроз цьому фундаментальному принципу міжнародного порядку, заснованого на правилах", — наголосили у Міноборони США.

Контекст

На початку липня флот ВМС США заявив, що іранські військові намагалися затримати два нафтові танкери в районі Ормузької протоки. Іран всі звинувачення відкинув.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖУкраїна розглядатиме судна, що прямують до портів рф, перевізниками вантажів воєнного призначення – Міноборони

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На Харківщині 48-річний чоловік підірвався на вибухівці

     • 235379 переглядiв

    Турист помер у Долині Смерті на тлі спеки 49,4 градуса

     • 430438 переглядiв