ukenru
ssha-napravlyat-v-ukrayinu-mobilni-raketni-ustanovki-velikoyi-dalnosti

США направлять в Україну мобільні ракетні установки великої дальності

 • 550813 переглядiв

КИЇВ. 28 квітня. УНН. Як пише The New York Times, адміністрація Байдена схвалила відправку в Україну реактивних систем залпового вогню великої дальності. Про це повідомляє УНН.

Деталі

Про передачу, найімовірніше, буде оголошено наступного тижня, сказав один чиновник, який, як і інші, говорив на умовах анонімності, щоб обговорити питання безпеки.

Зброя в передачі буде включати мобільні ракетні установки, які можуть стріляти набагато далі, ніж пускові установки, які зараз використовує Україна.

Хоча, чиновники не надали детальну інформацію про те, які саме типи ракет нададуть Сполучені Штати. 

Видання пише, що може йтися про M31 GMLRS (Gueded Multiple Launch Rocket System), які використовує Пентагон. Це високоточна зброя з супутниковим наведенням, яка несе приблизно таку ж кількість вибухівки, як 500-фунтова бомба, що скидається з повітря.

З цієї причини серед чиновників адміністрації виникла деяка необережність щодо того, що президент росії володимир путін міг розцінити передачу як провокаційну.

Нагадаємо

Прес-секретар Пентагону Джон Кірбі в п'ятницю відмовився підтвердити, що було прийнято рішення надати пускові установки.

Українські Національні Новини

Новини Світу