ssha-napravliaiut-do-kyieva-svoho-henerala-dlia-posylennia-viiskovykh-konsultatsii-ta-rozrobky-novoi-stratehii

США направляють до Києва свого генерала для посилення військових консультацій та розробки нової стратегії

 • 59620 переглядiв

США та Україна шукають нову стратегію для відновлення успіхів України у протидії російській агресії, відправляючи до Києва тризіркового генерала. З боку США пропонується зосередитись на утриманні території, яку наразі контролює Україна, та нарощуванні сил протягом наступного року, враховуючи більш жорсткий бюджет. Разом з тим, у США відкриті до нових ідей України, що здатні вивести рф з рівноваги. Про це пише The New York Times із посиланням на американських та українських офіційних осіб, передає УНН.

Деталі

США посилюють особисті військові консультації, які вони надають Україні, - з цією метою до України направлено тризіркового генерала, який розгляне деталі нової стратегії наступного місяця під час серії військових навчань.

Згідно з інформацією видання, США та Україна розходяться у думках стосовно того, як продовжувати військове протистояння росії: США пропонують Україні зосередитися на обороні, та нарощувати сили у підготовці до затяжної війни; в Україні розглядають стратегії, які базуються на успішних глибоких ударах, пошуку і втілення креативних способів вивести окупанта з рівноваги. В цьому діалозі є ознаки взаєморозуміння - високопоставлені американські чиновники заявили, як вказує NYT, кажуть що відкриті до деяких нових ідей України, зазначаючи, що глибокі удари України по Криму цієї осені виявилися тяжкими для окупаційних військ рф, що стало світлою частиною в українському контрнаступі. Більш того, один із колишніх українських високопосадовців хоча і відмовився обговорювати з NYT ідеї Києва, але назвав план "дуже сміливим".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залужний привітав воїнів з Днем Сухопутних військ ЗСУ: "Ви – надійна основа української армії"

З іншої сторони, як зазначає видання, українські військові та чиновники звертаються до західних країн з приводу мільйонів артилерійських снарядів із західних запасів, але їх, як вказується, - не існує.

При цьому США намагаються підготувати Україну до того, що кількість допомоги, яку вона отримає, може скоротитися; чиновники кажуть, що Україні доведеться боротися за більш жорсткий бюджет, в умовах, коли путін саме робить ставку на скорочення американської підтримки для України.

Таким чином, американські чиновники намагаються підготувати українців до наступного року, кажучи їм, що будь-яка допомога, яку схвалить Конгрес, навряд чи відповідатиме фінансуванню, яке Вашингтон надавав у перші два роки війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вночі окупанти 3 рази обстріляли прикордоння Сумщини, зафіксовано 15 вибухів

Вони мають воювати розумно й ефективно. Якщо Україна та Захід зроблять правильні інвестиції в пошуках довгострокової стратегії, тоді Україна може повернути перевагу

- сказав Майкл Кофман, старший науковий співробітник Фонду Карнегі.

Нагадаємо

Президент Зеленський зустрівся з керівниками оборонних компаній США, щоб обговорити підтримку та співпрацю, висловивши вдячність за допомогу в обороні України та запропонувавши створити європейський оборонний хаб в Україні.

Також УНН повідомляв, що президент України Зеленський зустрівся у США з президентом Світового банку Бангою, щоб обговорити підтримку та економічне відновлення України в умовах війни.

Ігор Тележніков

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    На півдні вночі знищили 5 "шахедів", два з них - над Одещиною

     • 34323 переглядiв

    Затримка американської допомоги "не є трагедією"- Данілов

     • 33574 переглядiв