ssha-namagayetsya-povernuti-amerikanskogo-soldata-yakiy-u-vivtorok-peretnuv-kordon-iz-pivnichnoyu-koreyeyu

США намагається повернути американського солдата, який у вівторок перетнув кордон із Північною Кореєю

 • 211783 переглядiв

КИЇВ. 20 липня. УНН. Сполучені Штати активно працюють над поверненням американського солдата, який перейшов на територію Північної Кореї, заявив у четвер американський чиновник напередодні тристоронньої зустрічі з Японією і Південною Кореєю, присвяченої протидії північнокорейським загрозам. Про це пише Reuters, повідомляє УНН.

Деталі

США докладають усіх зусиль, щоб з'ясувати інформацію про стан здоров'я рядового Тревіса Кінга і "забезпечити його безпеку і повернення", заявив на відкритті тристоронньої зустрічі спеціальний посланник США з питань Північної Кореї Сунг Кім.

Зустріч між США Японією і Південною Кореєю відбувається на тлі підвищеної напруженості навколо Корейського півострова. У вівторок Кінг здійснив несанкціонований перетин кордону з Північною Кореєю, в той самий день, коли американський підводний човен з ядерними балістичними ракетами відвідав Південну Корею вперше з 1980-х років.

У середу рано вранці Північна Корея провела випробування, запустивши дві балістичні ракети в море.

Додамо

Рядовий Тревіс Кінг, який вважається першим американським солдатом, що перетнув кордон з Північною Кореєю з 1982 року.

Подробиці того, як саме Кінг опинився на північнокорейському боці кордону, залишаються незрозумілими. Коли Кінг перетнув демаркаційну лінію, він перебував на екскурсії в прикордонній зоні як цивільна особа. Його мотив також залишається загадкою. Мати Кінга розповіла, що була "шокована", коли отримала повідомлення від армії США про те, що її син перетнув кордон з Північною Кореєю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США відправили атомну субмарину до Південної Кореї вперше за чотири десятиліття

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі