ssha-naklaly-sanktsii-na-kerivnyka-biloruskoho-chervonoho-khresta-ta-11-firm-za-porushennia-prav-liudyny

США наклали санкції на керівника білоруського Червоного Хреста та 11 фірм за порушення прав людини

 • 28889 переглядiв

США запровадили санкції проти восьми білорусів та 11 білоруських фірм, включно з головою Білоруського Червоного Хреста, за антидемократичні дії та порушення прав людини.

Сполучені Штати запровадили санкції проти восьми білорусів та 11 білоруських компаній, зокрема і проти керівника білоруського товариства Червоного Хреста. Про це повідомили на сайті американського Мінфіну, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що під санкції потрапили генсек Білоруського Червоного Хреста Дмитро Шевцов, а також підприємці Олександр Шакутін, Павло Топузідіс та Віктор Петрович.

З компаній під санкціями опинилися зокрема концерн "Беллесбумпром", ММЗ ім. Вавілова - керуюча компанія холдингу "БелОМО", РУП "Белмитсервіс".

У Мінфіні зазначили, що санкції пов'язані з "антидемократичними діями та порушеннями прав людини", сприянням збагаченню сім'ї президента Олександра Лукашенка, а також наданням підтримки російської спецоперації в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖМКЧХ призупинив членство білорусі в організації, через сприяння їхнього керівника у депортації українських дітей

Лілія Подоляк

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    США та Швеція підписали Угоду про оборонну співпрацю

     • 30259 переглядiв

    На Хмельниччині вибухи, працює ППО

     • 34451 переглядiв