ukenru
ssha-nadadut-ukrayini-paket-viyskovoyi-dopomogi-na-275-mln-dolariv-ap

США нададуть Україні пакет військової допомоги на 275 млн доларів - AP

 • 204813 переглядiв

КИЇВ. 28 жовтня. УНН. США нададуть Україні новий пакет військової допомоги на суму 275 мільйонів доларів, який може бути оголошений вже сьогодні 28 жовтня. Про це інформує Associated Press з посиланням на чотирьох американських чиновників, які дали коментар на умовах анонімності, передає УНН.

Деталі

Чиновники заявили, що в пакеті, який, як очікується, буде оголошений в п'ятницю, немає ніяких нових великих озброєнь. Натомість, американська допомога значною мірою спрямована на поповнення запасів тисяч боєприпасів для вже наявних систем озброєння, в тому числі для високомобільних артилерійських ракетних систем HIMARS.

Включно з новими 275 мільйонами доларів США наразі виділили Україні майже 18 мільярдів доларів зброї та іншого обладнання з початку повномасштабної війни.

Також міністр оборони Ллойд Остін заявив журналістам, що він очікує, що Сполучені Штати доставлять довгоочікувані передові системи протиповітряної оборони NASAMS в Україну на початку наступного місяця та навчать українські війська працювати на такому озброєнні. Так, Сполучені Штати зобов'язалися найближчим часом доставити Україні дві зенітно-ракетні системи середньої дальності NASAMS.

Нагадаємо

Віце-президент Європейської комісії Віра Юрова заявила, що Брюссель працює над новим пакетом санкцій проти росії у зв'язку з її вторгненням в Україну.

Українські Національні Новини

Політика