ukenru
ssha-mozhut-napraviti-do-siriyi-kilka-soten-viyskovosluzhbovtsiv-pered-vivedennyam-viysk

США можуть направити до Сирії кілька сотень військовослужбовців перед виведенням військ

 • 9031 переглядiв

КИЇВ. 8 січня. УНН. Пентагон може відправити до Сирії кілька сотень військовослужбовців США для безпечного проведення операції з виведення американського контингенту з країни. Про це повідомив у понеділок телеканал CNN, передає УНН.

За словами джерел CNN в Пентагоні, у відомстві розглядають в даний час плани, що передбачають напрямок в Сирію кількох сотень американських військових. Як пояснює телеканал, для транспортування людей і устаткування можуть знадобитися додаткові літаки і вертольоти, а також інші засоби. Крім того, може виникнути необхідність в додатковому контингенті для забезпечення безпеки.

Газета The New York Times із посиланням на джерела в адміністрації Білого дому раніше повідомила, що американський президент Дональд Трамп нібито погодився надати чотири місяці на виведення військ з території Сирії.

Нагадаємо, у Пентагоні заявили, що виведення американських військ з Сирії має затверджені стандарти і не буде носити довільний характер.

Як інформував УНН, 19 грудня Сполучені Штати повідомили про те, що готуються до виводу всіх військ з Сирії. Пізніше був оприлюднений сам указ про майбутнє виведення військ США з Сирії.

Після цього, президент Туреччини Тайіп Ердоган запевнив президента США Дональда Трампа, що знищить те, що могло залишитися від угруповання ІД в Сирії. Про це Трамп повідомив в неділю в своєму Twitter. Одночасно з цим, американський сенатор заявив, що зміна режимів у світі не повинна бути роботою Америки. У свою чергу, Трамп визнав інші країни здатними “подбати про Ісламську державу” без США.

Після цього, Президент США Дональд Трамп погодився надати чотири місяці на виведення американських військ з території Сирії.

Українські Національні Новини

Політика