ukenru
ssha-gotuyut-novi-zakhodi-schodo-borotbi-z-ukhilennyam-rosiyi-vid-sanktsiy

США готують нові заходи щодо боротьби з ухиленням росії від санкцій

 • 143919 переглядiв

КИЇВ. 14 квітня. УНН. Сполучені Штати готують нові заходи щодо боротьби з ухиленням росії від санкцій, заявив у четвер радник президента Джо Байдена з національної безпеки. Про це пише Reuters, передає УНН.

Цитата

"Найближчими днями наша увага буде зосереджена на ухиленні", — сказав радник з національної безпеки Джейк Салліван в інтерв'ю Вашингтонському економічному клубу.

"Я думаю, що в найближчий тиждень або два у нас будуть оголошення, в яких будуть визначені цілі, які намагаються полегшити це ухилення як усередині росії, так і за її межами", — додав він, не вдаючись до подробиць.

Деталі

Він також сказав, що будь-які спроби росії завадити постачанню зброї на користь України можуть призвести до ескалації протистояння із Заходом.

"Сполучені Штати не діють на території України, тому якщо російські, очевидно, завдадуть удару по території НАТО, де збирається військова техніка, це викличе статтю 5 і повністю змінить правила гри".

Стаття 5 статуту НАТО стверджує, що напад на одного члена військового союзу є нападом на всіх його членів. До нього вдавалися лише одного разу, після терактів 11 вересня 2001 року у Сполучених Штатах.

Українські Національні Новини

Суспільство