ssha-dnyami-ogolosyat-pro-vidilennya-ukrayini-viyskovoyi-dopomogi-u-rozmiri-1-3-mlrd-dolariv

США днями оголосять про виділення Україні військової допомоги у розмірі 1,3 млрд доларів

 • 283542 переглядiв

КИЇВ. 18 липня. УНН. Сполучені Штати найближчими днями оголосять про нові зобов'язання щодо надання військової допомоги Києву на суму 1,3 мільярда доларів. Про це повідомили два американські чиновники, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

За словами одного з американських чиновників, пакет озброєнь, про який раніше не повідомлялось, включає засоби протиповітряної оборони, системи боротьби з безпілотниками, вибухові безпілотники, і боєприпаси до них.

США використовують кошти в рамках програми "Ініціатива сприяння безпеці України" (USAI), яка дозволяє адміністрації президента Джо Байдена купувати зброю у промисловості, а не брати її з американських збройних запасів. Серед систем і боєприпасів, які США планують придбати для Києва, є засоби протиповітряної оборони виробництва L3Harris Technologies (LHX.N) під назвою Vehicle-Agnostic Modular Palletized ISR Rocket Equipment або VAMPIRE, повідомив один з чиновників. Також до переліку входять два різних типи безпілотних літальних апаратів: безпілотник Phoenix Ghost виробництва приватної каліфорнійської компанії AVEVEX та Switchblade виробництва компанії AeroVironment Inc (AVAV.O).

Крім того, особа, поінформована з цього питання, повідомила, що Україна отримає значну кількість систем протидії безпілотникам австралійської компанії DroneShield Ltd (DRO.AX), а також радари, датчики та аналітичні системи.

Очікується, що оголошення Міністерства оборони США про надання безпекової допомоги Україні відбувається на онлайн зустрічі у вівторок Контактної групи з питань оборони України, яка об'єднує союзників, що допомагають Києву в його контрнаступі проти рф. Поставка озброєнь і систем залежить від їх наявності і термінів виробництва. Вміст і вартість пакета також можуть змінитися до моменту оголошення, зазначає видання.

Додамо

Пентагон виділив понад 10,8 млрд доларів на безпекову допомогу Україні в рамках Ініціативи з надання безпекової допомоги США у 2023 фінансовому році сімома окремими траншами. Запланований пакет буде восьмим. У фінансовому році, що завершився 30 вересня 2022 року, Вашингтон витратив 6,3 мільярда доларів США на оборонні закупівлі для України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США та союзники продовжать активно працювати, щоб забезпечити Україну необхідним озброєнням – Остін

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Сильна спека становить зростаючий ризик для здоров'я - ООН

     • 465671 переглядiв

    Середня глобальна температура б'є рекорд щодня з 3 липня

     • 325909 переглядiв

    У Відні заборонили барбекю через ризик лісових пожеж

     • 555963 переглядiв

    Кіпер: узбережжя Чорного моря лишається зоною небезпеки

     • 230779 переглядiв