spryiav-provedenniu-referendumu-v-luhansku-rektor-luhanskoho-universytetu-otrymav-10-rokiv-tiurmy

Сприяв проведенню референдуму в Луганську: ректор луганського університету отримав 10 років тюрми

 • 24752 переглядiв

Ректор Луганського державного університету імені Володимира Даля був засуджений до 10 років позбавлення волі за пособництво в організації псевдореферендуму. Він надав приміщення університету для проведення заходу та брав активну участь у його проведенні.

Ректора окупаційного "Луганського державного університету імені Володимира Даля" визнали винним у пособництві державі-агресору, повідомили в Офісі генерального прокурора, пише УНН.

Деталі

Суд визнав винним у пособництві державі-агресору ректора окупаційного "Луганського університету ім. Даля", який допомагав організувати псевдореферендум. Його засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

В суді прокурор довів, що ректор брав активну участь у підготовці та проведенні псевдореферендуму.

"У липні 2022 року він організував у приміщенні університету засідання так званого "другого складу громадської палати лнр". На ньому було прийнято рішення щодо створення "громадського штабу референдуму про приєднання лнр до рф", - повідомляють в прокуратурі.

Він надав приміщення навчального закладу для голосування і розміщення так званої виборчої комісії. В день "волевиявлення" засуджений голосував на "камеру". В пропагандистському відео незаконний референдум – "довгоочікувана подія для громадськості Луганська та студентів університету".

Нагадаємо

Прокуратура Криму повідомила про підозру окупаційному голові "Виборчої комісії Республіки Крим", який сприяв проведенню референдуму в Криму.

Лілія Подоляк

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    росія зазнає браку робочої сили через війну в Україні – ISW

     • 31764 переглядiв