sproba-pidkupu-topposadovtsiv-u-sferi-vidnovlennia-rozsliduvannia-u-spravi-zaversheno

Спроба підкупу топпосадовців у сфері відновлення: розслідування у справі завершено

 • 42706 переглядiв

Завершено розслідування за фактом спроби підкупу Віце-прем'єр-міністра з питань реконструкції шляхом пропозиції 2% від площі майбутніх житлових будинків в якості хабара.

Слідство у справі щодо спроби підкупу топпосадовця у сфері відновлення завершено Про це повідомили у САП, передає УНН.

12 квітня 2024 року прокурор САП прийняв рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно трьох осіб, викритих на спробі підкупу керівництва Мінвідновлення. На сьогодні детективами НАБУ за дорученням прокурора САП відкрито матеріали справи стороні захисту для ознайомлення.

- повідомили у САП.

Додатково

У листопаді минулого року слідчі встановили. що між державним підприємством, яке входить до сфери управління Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України та приватним товариством-забудовником було укладено ряд договорів з метою будівництва житлових будинків на земельній ділянці, що належить державі.

Аби реалізувати цю оборудку зловмисники, за підтримки нардепа, зробили пропозицію Віце-прем’єр Міністру з відновлення України – Міністру розвитку громад, територій та інфраструктури України надати йому пропозицію. Вони пропонували за нерозірвання вказаних договорів та сприяння в їх реалізації хабар у розмірі 2 % від площі майбутніх житлових будинків (понад 5200 кв. м ).

У подальшому фактичний власник підприємства забезпечив реєстрацію на "довірену особу" Віце-прем’єр Міністра майнових прав на 15 квартир в одному із житлових комплексів столиці, загальною площею 785 кв. м, 1 з яких передав у власність.

Нагадаємо

У січні ВАКС продовжив до 18 березня дію процесуальних обов'язків, покладених на нардепа Сергія Лабазюка, якого підозрюють у наданні хабаря віцепрем'єр-міністру з відновлення України - міністру розвитку громад, територій та інфраструктури та голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України

Популярні

Новини по темі

Ікона моди модельєр Роберто Каваллі помер у віці 83 років

 • 28504 переглядiв