ukenru
sproba-pidkupu-topposadovtsiv-u-sferi-vidnovlennia-nardepu-labaziuku-povidomyly-pro-pidozru

Спроба підкупу топпосадовців у сфері відновлення: нардепу Лабазюку повідомили про підозру

 • 4743 переглядiв

Народному депутату Сергію Лабазюку повідомили про підозру у наданні хабаря віцепрем'єр-міністру з відновлення України та голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури.

Народному депутату з групи "За майбутнє" Сергію Лабазюку повідомили про підозру у наданні хабаря віцепрем'єр-міністру з відновлення України – Міністру розвитку громад, територій та інфраструктури України та голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України. Про це УНН повідомляє з посиланням на САП.

Як стало відомо УНН з власних джерел мова про нардепа Сергія Лабазюка.

За дорученням керівника САП прокурор повідомив про підозру чинному народному депутату, якого викрили на наданні неправомірної вигоди Віцепрем'єр-міністру з відновлення України – Міністру розвитку громад, територій та інфраструктури України та Голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України 

- йдеться в повідомленні.

Також за процесуального керівництва прокурорів САП детективи НАБУ повідомили про підозру спільнику нардепа – керівнику суб’єкта господарювання.

Дії осіб кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України.

Деталі

Повідомляється, що розслідування цього кримінального правопорушення стало можливим завдяки особистому сприянню Генерального прокурора.

"Установлено, що народний депутат України, діючи за попередньою змовою з директором акціонерного товариства запропонували топпосадовцям неправомірну вигоду за виділення 1 млрд грн додаткового фінансування робіт, яке виконувало підконтрольне їм зазначене товариство. Пропонована сума неправомірної вигоди мала становити від 3% до 5% від обсягу фінансування", - зазначається в повідомленні.

В САП повідомляють, що у подальшому підозрювані надали особам, які займають особливо відповідальне становище, частину цієї неправомірної вигоди у розмірі 150 тис. доларів США.

Досудове розслідування триває. Встановлюються інші особи, які можуть бути причетні до вчинення цього злочину.

В САП зауважили, що віцепрем'єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України та голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України співпрацювали з НАБУ та САП та сприяли розслідуванню протиправних дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп намагався підкупити топпосадовця Державного агентства відновлення: йому повідомили про підозру

Анна Мурашко

Кримінал та НП