sprava-shapovalova-sud-znovu-ne-obrav-zapobizhniy-zakhid-ekszastupniku-ministra-oboroni

Справа Шаповалова: суд знову не обрав запобіжний захід ексзаступнику міністра оборони

 • 31558 переглядiв

КИЇВ. 9 листопада. УНН. Шевченківський районний суд Києва вдруге переніс обрання запобіжного заходу ексзаступнику міністра оборони В'ячеславу Шаповалову в справі про розтрату майже 1 млрд грн державних коштів на неякісні куртки для Збройних сил України. Про це повідомляє “Суспільне” із зали суду, передає УНН.

Деталі

Адвокати звернулись до суду з проханням відмовити в задоволенні клопотання прокурора про взяття Шаповалова під варту, оскільки посадовець і так перебуває в СІЗО.

Сам Шаповалов до залу суду не з’явився - він приєднався до засідання онлайн. Посадовець заперечив свою вину і заявив, що бачить у справі "політичний слід".

Попередньо рішення щодо запобіжного заходу Шаповалову оголосять 10 листопада о 10:30.

Нагадаємо

Суд вже вдруге переносить обрання запобіжного заходу Шаповалову. Так 7 листопада, суддя повинна була йти на інше засідання, тому обрання запобіжного заходу перенесли на 9 листопада.

Нагадаємо у лютому 2023 року колишньому заступнику міністра оборони Вячеславу Шаповалову було повідомлено про підозру у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань.

Також 6 листопада ексзаступнику міністра оборони Вячеславу Шаповалову повідомили про підозру у розтраті державних коштів на майже 1 млрд грн. За матеріалами справи, у 2022 році посадовець, вступивши у змову зі своїми підлеглими, здійснив закупівлю неякісної військової форми у приватної компанії на майже 1 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смертельна ДТП за участю нардепа: суд відправив Ніколаєнка під домашній арешт

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні встановили граничні ціни на електроенергію

     • 31248 переглядiв