ukenru
sprava-rekordnogo-khabara-dlya-kerivnikiv-nabu-i-sap-ilyashenka-vidstoronili-vid-posadi

Справа рекордного хабара для НАБУ і САП: Ільяшенка відсторонили від посади

 • 19667 переглядiв

КИЇВ. 14 червня. УНН. Першого заступника начальника управління Державної податкової служби у Києві Миколу Ільяшенка відсторонили від виконання обов’язків через підозру у причетності до підкупу керівників НАБУ і САП за закриття "справи Злочевського". Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу Державної податкової служби.

"13 червня 2020 року головою Державної податкової служби України Олексієм Любченком за фактом порушення присяги держслужбовця відкрито дисциплінарне провадження та відсторонено від виконання посадових обов’язків першого заступника начальника ГУ ДПС у місті Києві Миколу Ільяшенка", - йдеться у повідомленні.

Як вказано, з метою встановлення причин та умов, що сприяли вчиненню Миколою Ільяшенком корупційного правопорушення, призначено тематичну перевірку Головного управління ДПС у місті Києві.

Нагадаємо, у справі як про підозрюваних йдеться про першого заступника начальника ГУ ДПС у Києві, одного із керівників групи компаній, афільованої з колишнім міністром екології та природних ресурсів часів президента Віктора Януковича, а також колишнього керівника одного з департаментів ДФС України, довіреної особи ексміністра екології.

Як раніше повідомляв УНН, вилучені 6 млн доларів, які призначалися співробітникам НАБУ та САП як хабар, мали спонукати правоохоронців закрити кримінальне провадження проти ексміністра екології Миколи Злочевського до його дня народження — 14 червня.

Однак стало відомо, що сам епізод, щодо якого пропонувалась неправомірна вигода, стосується причетності до заволодіння коштами стабілізаційного кредиту Нацбанку, який видавався на підконтрольний Сергію Курченку “Реал банк”, та легалізації цих коштів.

Нагадаємо, що НАБУ оприлюднило фото 6 млн доларів, які призначалися співробітникам НАБУ та САП як хабар. Пізніше було повідомленно, що в межах цієї справи було затримано трьох осіб. Для затриманих проситимуть запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Також нагадаємо, детективи НАБУ зафіксували факт надання їм ексчиновником неправомірної вигоди за ухвалення рішення про закриття кримінального провадження.

Як повідомив народний депутат Олександр Дубінський, хабар мав сприяти закриттю справи щодо компанії Burisma.

Українські Національні Новини

Політика