sprava-chervinskoho-u-sudi-maiut-rozghlianuty-try-apeliatsii-advokativ

Справа Червінського: у суді мають розглянути три апеляції адвокатів

 • 3919 переглядiв

В Апеляційному суді Києва проходить засідання у справі колишнього розвідника ГУР МОУ полковника Романа Червінського. Заплановано розгляд трьох апеляційних скарг адвокатів підсудного

У Київському апеляційному суді сьогодні відбувається засідання у справі колишнього розвідника ГУР Міноборони полковника Романа Червінського. На ньому заплановано розглянути три апеляції від адвокатів підсудного. Про це УНН повідомляє з посиланням на трансляцію з зали суду.

Деталі

Адвокати Червінського подали одразу три апеляції. Дві з них стосувалися оскарження ухвал Шевченківського райсуду про запобіжний захід - тримання під вартою. Та ще одна скарга про скасування підозри. Окрім цього було подано клопотання про відвід прокурорів. На суді зібралося чимало людей, які підтримують Романа Червінського.

Засідання мало розпочатися о 14:50, проте лише близько 17-ї години підсудного доправили до зали суду. Саме слухання апеляційної скарги розпочали близько 17:20. Проте наразі досі не почався розгляд апеляцій.

Єдине рішення суду на цей час – це відмова задовольняти клопотання захисника колишнього розвідника про відвід прокурорів.

Колегія суддів постановила. Задоволення заяви захисника … про відвід заяв, які він заявив прокурорам… – відмовити. Ухвала апеляційного суду оскарженню не підлягає.

сказав суддя.

Після оголошення рішення суду, присутні почали голосно кричати "Ганьба". В результаті колегія суддів вийшла із зали на декілька хвилин.

Коли вони повернулися і продовжили засідання, де має бути розглянуто ще три апеляції, адвокат Романа Червінського Василюк Віктор заявив, що судді не прийняли незалежне рішення.

Ви вже сьогодні розглянули заяву мою про відвід прокурорів. Розглянули її упереджено.

Василюк Віктор, адвокат

Наразі судді знову видалилися до нарадчої кімнати, щоб переглянути це рішення.

Нагадаємо

24 квітня СБУ затримала колишнього в.о. командира однієї з частин Сил спецоперації Романа Червінського. Його звинувачують у тому, що підсудний разом зі спільниками самовільно вирішили провести спецоперацію, щоб заволодіти літаком повітряно-космічних сил рф. Для цього вони вступили у перемовини з російськими пілотами, один з яких погодився перейти на бік України.

Проте в результаті ворог отримав дані про розміщення на аеродромі "Канатове" особового складу Повітряних сил ЗСУ та українських літаків. Це дало змогу зс рф обстріляти аеродром "Канатове" на Кіровоградщині.

Однак Роман Червінський у коментарях ЗМІ стверджує, що операція була погоджена українськими спецслужбами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український військовий координував атаку на газопровід Nord Stream – The Washington Post

Ганна Оніщенко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    ЗСУ отримали перші 3 тис. FPV-дронів від операції "Єдність" - Федоров

     • 4756 переглядiв