spolucheni-shtaty-zavdaly-udaru-po-iraku-zahynulo-chetvero-liudei-zmi

Сполучені Штати завдали удару по Іраку, загинуло четверо людей – ЗМІ

 • 13475 переглядiв

США здійснили авіаудар по базі Народних мобілізаційних сил Іраку на південь від Багдада. В результаті загинуло 4 члени угруповання, ще 4 поранено. Це перший відомий удар США в Іраку з лютого.

В результаті удару по базі на південь від Багдада, яку використовували Народні мобілізаційні сили Іраку (PMF), - вбито 4 членів угруповання, ще 4 поранено. Пише УНН із посиланням на France24.

Деталі

Сполучені Штати у вівторок завдали удару по Іраку в порядку самооборони.

Представники США на умовах анонімності заявили, що Сполучені Штати завдали авіаудару по Мусаїбу, розташованому в провінції Бабіль, але не надали більше подробиць про місце.

Авіаудар США по іракському місту Мусаїб, в мухафазі Бабіль на південь від Багдада, був здійснений з бази Алі Аль-Салем в Кувейті, - про це повідомляється в заяві Катаїб Хезболла (Бригади Партії Бога), іракського ополчення під егідою Ірану, яке є частиною Ісламського Опору.

Військова база на південь від Багдада в Іраку зазнала авіаудару20.04.24, 03:07

Як зауважує France24, це перший відомий удар США в Іраку з лютого, коли американські військові завдали авіаударів в Іраку і Сирії по більш ніж 85 цілях, пов'язаних з іранською Революційною гвардією і пов'язаними з Іраном озброєними формуваннями.

Доповнення

Катаїб Хезболли закликав іракський уряд "взяти на себе зобов'язання припинити присутність" американських військ в Іраку, які перебувають у складі міжнародної коаліції проти Ісламської держави.

Новий президент Ірану склав присягу під скандування "Смерть Америці та Ізраїлю"31.07.24, 08:01

Популярні

Новини по темі

Кількість жертв зсувів в Індії зросла до 158

 • 13092 переглядiв