spolucheni-shtaty-oholosyly-pro-novyi-paket-viiskovoi-dopomohy-ukraini-shcho-v-noho-vkhodytyme

Сполучені Штати оголосили про новий пакет військової допомоги Україні: що в нього входитиме

 • 5337 переглядiв

Сполучені Штати оголосили про новий пакет військової допомоги Україні, який включає в себе озброєння більш ніж на 1 мільярд доларів. Пентагон передасть Києву зброю з власних запасів

США оголосили про новий пакет військової допомоги для України. Його анонсував Міністр оборони Ллойд Остін під час свого візиту до Києва. Про вміст майбутнього пакету допомоги повідомили у міністерстві оборони України, передає УНН.

Деталі

За даними українського оборонного відомства в анонсованому пакеті США запланували привезти нашим оборонцям озброєння на більш як 100 мільйонів доларів.

Попередньо відомо, що пакет включатиме:

* зенітні ракети Stinger

* систему HIMARS та боєприпаси

* артилерійські снаряди 155мм та 105мм

* протитанкові ракети

* протитанкові системи Javelin та AT-4

* 3 мільйонів набоїв

* підривні боєприпаси для прибирання перешкод

* спорядження для холодної погоди

* запасні частини та інше обладнання

Зазначається, що Пентагон передасть Києву озброєння із власних запасів. Про це розповів Остін під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським.

"Надаються додаткові артилерійські боєприпаси, додаткові перехоплювачі для протиповітряної оборони, а також протитанкова зброя"

Ллойд Остін

"Ми, разом із союзниками та партнерами продовжимо підтримувати нагальні потреби України та полі бою, а також довгострокові оборонні потреби", – написав Ллойд Остін у соц мережі Х

Додатково

Із Міністром оборони США Ллойдом Остіном у понеділок також зустрівся сам-на-сам Міністр оборони України Рустем Умєров.

Після чого вони провели розширені переговори, у яких з українського боку взяли участь, зокрема, Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов, Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін, перший заступник Міністра оборони Олександр Павлюк та заступник Міністра оборони Іван Гаврилюк.

Під час цієї зустрічі військові обговорили плани України у протистоянні російській агресії, нинішні й майбутні потреби на полі бою для їх реалізації та шляхи подальшої допомоги з боку США й союзників. Окремо зупинилися на потребах та технологічних рішеннях, які посилять спроможності українських воїнів на полі бою.

Тетяна Салганік

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У свій 81-й день народження: Байден помилував індиків до Дня подяки

     • 5627 переглядiв

    Сьюкі Вотергаус і Роберт Паттінсон очікують на первістка

     • 5394 переглядiв

    ЗСУ отримали перші 3 тис. FPV-дронів від операції "Єдність" - Федоров

     • 4756 переглядiв