splesk-covid-19-i-kritika-cherez-olimpiyski-igri-premyer-yaponiyi-suga-mozhe-pidti-u-vidstavku

Сплеск COVID-19 і критика через Олімпійські ігри: прем'єр Японії Суга може підти у відставку

 • 18102 переглядiв

КИЇВ. 16 липня. УНН. Борючись із зростанням числа випадків коронавірусу і вкрай непопулярними Олімпійськими іграми, прем'єр-міністр Японії Йосіхіде Суга ризикує стати наступним у низці короткострокових лідерів країни, пішовши у відставку. Про це інформує УНН з посиланням на CNBC.

Деталі

Підтримка 72-річного Суги, правої руки колишнього прем'єр-міністра Сіндзо Абе, впала до трохи більше 30% - що традиційно вважається небезпечною межею для японських лідерів - з приблизно 70%, коли він вступив на посаду у вересні минулого року.

Сіндзо Абе, пославшись на погане здоров'я, закінчив свій термін, який тривав майже вісім років, і зробив його прем'єр-міністром Японії з найдовшим терміном перебування на посаді. До цього Японія змінила шість прем'єр-міністрів за стільки ж років.

Контекст

Недавній сплеск заражень Covid-19 привів до четвертого надзвичайного стану в Токіо і змусив олімпійських організаторів заборонити глядачам відвідувати майже всі об'єкти.

Кількість нових випадків інфікуваньй Covid-19 в Токіо в четвер зросло до майже шестимісячного максимуму в 1 308 випадків, і медичні експерти забили тривогу. В основному добровільні обмеження Японії не змогли стримати пересування людей, які можуть поширювати інфекцію.

Кампанія вакцинації в Японії також була спочатку повільною і тепер зіткнулася з проблемами в постачаннях, що посилило невдоволення політикою прем'єра.

В Японії за весь час пандемії зареєстровано майже 830 тисяч випадків Covid-19 і близько 15 тисяч смертей. Тільки 31% населення вакциновано хоча б однією дозою.

Доповнення

Партія Суги, ЛДП програла три додаткових парламентських вибори в квітні, а в цьому місяці партія і її союзники не набрали більшості в Токійській асамблеї. ЛДП отримала в ході цього голосування набагато менше місць, ніж вона очікувала, що стало передвісником національних виборів.

Термін на посту президента ЛДП для Суги закінчується у вересні, хоча ходять розмови про перенесення партійного голосування до виборів в впливову нижню палату парламенту. Загальні вибори повинні бути проведені до листопада.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Порошенко подав позов до Геращенка: чого вимагає

     • 28722 переглядiв

    В Україні новий рекорд щеплених від COVID-19 за добу

     • 19503 переглядiв

    Кількість жертв повені в Німеччині зросла до 80

     • 19138 переглядiв

    Київ з самого ранку скували затори: де ускладнено рух

     • 21444 переглядiв