ukenru
spivpratsyuvav-z-fsb-u-khersonkiy-oblasti-kolishnomu-general-mayoru-militsiyi-povidomili-pro-pidozru

Співпрацював з фсб у Херсонькій області: колишньому генерал-майору міліції повідомили про підозру

 • 857075 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Служба безпеки України повідомила про підозру колишньому начальнику Управління МВС у Херсонській області, який у 2014 році звільнився з лав правоохоронних органів у званні генерал-майор міліції, а потім став депутатом облради від забороненого "блоку володимира сальдо". Його підозрюють у співпраці з фсб рф, повідомляє УНН з посиланням на сторінку СБУ в Telegram.

Цитата

"Після початку повномасштабного вторгнення він потрапив у поле зору кадрового співробітника 3 відділу 9 управління департаменту оперативної інформації 5 служби фсб сергія сініцина з позивним "сабір". У березні минулого року у тимчасово окупованому Херсоні у нього відбулась зустріч з колишнім українським правоохоронцем для залучення його до діяльності проти основ національної безпеки", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Зазначається, що за вказівкою "сабіра" генерал-майор мав шукати "однодумців" для формування так званого "силового блоку" окупаційних органів, який мав використовуватися під час придушення руху опору в регіоні. Для цього підозрюваний використовував свої зв’язки серед колишніх правоохоронців, інформує СБУ.

На підставі зібраних слідчими  Служби доказів генералу міліції повідомлено про підозру за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. Наразі він переховується від правосуддя у тимчасово окупованому Криму.

"Служба безпеки знає про його місце перебування і проводить комплексні заходи для притягнення до відповідальності за злочини проти України", - наголосили у відомстві.

Нагадаємо

Сьогодні, 7 лютого, СБУ поінформувала, що повідомила про підозру Оксані Марченко - спецслужба викрила, що компанії дружини Медведчука фінансували росгвардію та мвд рф. Пізніше її викликали на допит до управління СБУ в Івано-Франківській області.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП