ukenru
spivpratsyuvali-z-fsb-rf-ta-peredavali-dani-pro-zsu-zhitelyam-sumschini-povidomleno-pro-pidozru-u-derzhavniy-zradi

Співпрацювали з фсб рф та передавали дані про ЗСУ: жителів Сумщини запідозрили у держзраді

 • 159520 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. Правоохоронці викрили двох жителів Сумщини в співпраці з федеральною службою безпеки російської федерації та передачі інформації про дислокацію ЗСУ. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Офісу Генерального прокурора.

Цитата 

"Юнаки добровільно погодилися співпрацювати зі співробітниками федеральної служби безпеки російської федерації на шкоду територіальній цілісності та недоторканності України. Вони проводили фото- та відеофіксацію місць дислокації Збройних Сил України, блокпостів, кількості військовослужбовців, їхнє озброєння чи передислокацію колон військової техніки. Зібрані дані пересилали представникам російської спецслужби", - йдеться в повідомленні.

Деталі

У ході обшуків за місцями проживання фігурантів кримінального провадження правоохоронці вилучили мобільні пристрої, які містять докази протиправної діяльності.

Громадян затримано в порядку ст. 208 КПК України, вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру та обрання запобіжного заходу (державна зрада - ч. 2 ст. 111 КК України). Досудове розслідування здійснюється слідчими Управління СБУ в Сумській області.

Нагадаємо 

За статтею про державну зраду з початку року зареєстровано та розслідується 789 кримінальних проваджень, а 219 особам оголошено про підозру.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП