spivpratsia-ahrarnomu-sektori-eksport-zbizhzhia-z-ukrainy-kiper-rozpoviv-podrobytsi-zustrichi-z-reihanom

Співпраця аграрному секторі, експорт збіжжя з України: Кіпер розповів подробиці зустрічі з Рейганом

 • 24693 переглядiв

Голова Одеської ОВА Олег Кіпер зустрівся з директором ВПП ООН в Україні для обговорення експорту зерна та гуманітарної допомоги. З портів Одещини вже відправлено понад 200 тис. тонн аграрної продукції в рамках ініціативи 'Grain from Ukraine'.

Очільник Одеської облдержадміністрації Олег Кіпер зустрівся з Директором Представництва ВПП ООН в Україні Річардом Рейганом, передає УНН.

Співпраця аграрному секторі, збільшення врожайністі, функціонування українського зернового коридору та експорт збіжжя з України - ці та інші питання обговорили під час зустрічі з Директором Представництва ВПП ООН в Україні Річардом Рейганом. Річард Рейган розповів про подальші плани діяльності ВПП ООН в регіоні та підкреслив важливість співпраці щодо відправки гуманітарних вантажів з портів Одещини до країн, що найбільше потерпають від голоду

 - пише Кіпер. 

Очільник облдержадміністрації додав, що в рамках ініціативи Президента України "Grain from Ukraine" вже відправлено понад 200 тис.тонн аграрної продукції на суму 275 млн дол. з портів Одеської області.

На сьогодні до ініціативи приєдналося багато донорів,зокрема Австрія, Бельгія, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Ісландія, Нідерланди, Норвегія, Португалія, Швеція та Люксембург. Дякуємо ВПП ООН за особливу увагу до нашого регіону! Розраховуємо на подальшу співпрацю

 - резюмував Кіпер.

Одещина стала епіцентром міжнародних зустрічей. Торік регіон відвідало понад 100 делегацій.

Так, у грудні Одеську область відвідав спеціальний уповноважений МЗС Греції з питань України Спиридон Ламбрідіс та генеральний консул Грецької Республіки в Одесі Дімітріос Дохтсіс. Обидва засудили російські атаки та заявили про готовність грецької сторони долучитися до відбудови Одещини у повоєнний час.

Того ж місяця Кіпер зустрівся зі шведськими офіційними особами, щоб обговорити триваючі атаки росії і заручитися подальшою підтримкою регіональної безпеки. У результаті проведеної зустрічі Одещина очікує від шведської сторони допомогу у зміцненні безпеки регіону. У листопаді Одесу відвідав міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон.

Під час візиту Кемерон ознайомився з наслідками російського тероризму, націленого на українське зерно, портову цивільну інфраструктуру та пам’ятки архітектури Одеси.

Популярні

Новини по темі