spetspryznachentsi-rozvidky-zavdaly-udaru-po-rosiiskii-bazi-v-syrii-dzherelo

Спецпризначенці розвідки завдали удару по російській базі в Сирії – джерело

 • 16565 переглядiв

Українська розвідка здійснила комплексний удар по російській базі на аеродромі Кувейрес в Сирії. Атака відбулася після зустрічі путіна з Асадом, знищено техніку РЕБ та військові об'єкти на аеродромі.

Спецпризначенці Головного управління розвідки Міноборони завдали комплексного удару по російській базі в Сирії. Про це журналісту УНН повідомили власні джерела.

Так, співрозмовник повідомив, що спецпризначенці української розвідки завдали комплексного удару по російській базі в Сирії.

"Удар ГУР по російській базі в Сирії. Дуже важливо знищувати все, що стосується російських інтересів", - написав керівник ЦПД РНБО, офіцер Сил оборони Андрій Коваленко, коментуючи відео спецоперації.

Доповнення

Kyiv Post оприлюднив відео та фото, на яких видно продовження спецоперації бійців підрозділів Головного управління розвідки (ГУР) зі знищення російських військ в Сирії.

Як стверджують джерела Kyiv Post у спецслужбі, група "Хімік" наприкінці липня 2024 року здійснила черговий комплексний удар по позиціях окупаційних військ рф у Сирії.

Цього разу ціллю атаки стала військова техніка росіян на окупованому ними аеродромі Кувейрес, що розташований на схід від Алеппо.

На оприлюднених відеозаписах видно головні епізоди атаки: спершу знищується російський рухомий комплекс РЕБ, а за тим дрони атакують російські військові обʼєкти на самому аеродромі. Повідомляється, що удар було здійснено наступного дня після зустрічі президента Росії Владіміра Путіна з президентом Сирії Башаром Асадом, що відбулась у середу, 24 липня.

Цей аеродром контролюється росіянами та використовується у військових цілях з 2015 року.

Співрозмовник в українській розвідці розповів, що відомо, що даний обʼєкт серед іншого використовувався також для тренування та відправки іноземних найманців на війну в Україну.

Популярні

Новини по темі

AMD услід за Nvidia стає компанією ШІ-чіпів - ЗМІ

 • 13142 переглядiв