ukenru
spetsdopovidach-oon-na-donbasi-pospilkuvavsya-z-chotirma-zatrimanimi-ukrayinskimi-viyskovimi

Спецдоповідач ООН на Донбасі поспілкувався з чотирма затриманими українськими військовими

 • 15116 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Спецдоповідач ООН щодо запобігання тортурам Нільс Мельцер зміг індивідуально поспілкуватися з чотирма затриманими українськими військовими на Донбасі. Про це повідомляє УНН з посиланням на "Радіо Свобода".

"Я зміг поспілкуватися індивідуально з чотирма затриманими військовими Збройних сил України, які були вибрані представниками фактичної влади, але, на жаль, під наглядом персоналу в’язниці, що не дозволило забезпечити повну конфіденційність", - повідомив Мельцер.

Нагадаємо, раніше Мельцер повідомляв, що в ООН занепокоєні через повідомлення про те, що велику кількість ув’язнених з Криму всупереч нормам міжнародного гуманітарного права епатують до РФ.

"Мені шкода повідомити про те, що чимало зустрічей, які я запланував в "ДНР" та "ЛНР" не відбулись, не зважаючи на повторні прохання. Тому я не зміг провести повну оцінку законодавчих та процесуальних дій, які застосовуються. Я занепокоєний останніми змінами законів в так званій "ЛНР", де впровадили так званий "превентивний арешт", який по суті є режимом неофіційного затримання, що може тривати до 60 діб без доступу до адвоката чи зовнішнього світу", - сказав він.

Українські Національні Новини

Політика