speka-v-yevropi-za-tserberom-priyshov-kharon

Спека в Європі: за "Цербером" прийшов "Харон"

 • 431868 переглядiв

КИЇВ. 17 липня. УНН. Після одного антициклону з Африки відразу йде інший, і Європа зустрічає нову хвилю аномальної спеки, пише УНН з посиланням на euronews.

Деталі

Лісові пожежі на Канарських островах, де вогонь пройшов у вихідні близько п'яти тисяч гектарів, стали передвісником потенційних проблем на континенті. Тисячі людей були евакуйовані.

Метеорологи попереджають, що Іспанія, Італія та інші країни можуть стикнутися зі значними температурними рекордами найближчим часом. В усьому виною – антициклони «Цербер» та «Харон» з Африки.

"Ми очікуємо на прихід ще однієї хвилі спеки до Південної Європи з ще вищими температурами. І це справді пов'язано – зміна клімату та аномальна спека. Збільшується ймовірність послідовних хвиль спеки, стає важче справлятися з наслідками таких частих епізодів спеки", - сказав кліматолог Європейського космічного агентства Клемент Албергель.

В Італії через високі температури було оголошено попередження про екстремально небезпечні умови для здоров'я в 16 містах, зокрема в Римі та Флоренції. На тлі спеки спостерігається сплеск активності туристів, що має особливу значимість цього року після скасування всіх обмежень, пов'язаних з пандемією.

Пік спеки у Римі очікується у вівторок, коли температура може перевищити 42 градуси. Метеорологи побоюються, що на півдні Італії на Сицилії та Сардинії тим часом може бути побитий загальноєвропейський температурний рекорд – 48,8 градуса.

Доповнення

Згідно з недавнім дослідженням, опублікованим у журналі Nature Medicine, минулого року понад 60 000 людей загинули через хвилі літньої спеки по всій Європі.

Середня світова температура вперше піднялася вище за 17 градусів 3 липня.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Спека в Європі: за "Цербером" прийшов "Харон"

     • 431868 переглядiв

    У кремлі заявили, що зернова угода "зупинилася"

     • 567914 переглядiв