speka-v-yevropi-po-italiyi-ogolosheno-chervoni-poperedzhennya

Спека в Європі: по Італії оголошено червоні попередження

 • 535377 переглядiв

КИЇВ. 15 липня. УНН. По Італії оголосили червоні попередження про погоду через сильну спеку, що охопила південну Європу, повідомляє УНН з посиланням на BBC.

Деталі

Червоний рівень небезпеки було оголошено у 16 містах Італії.

Попередження, які вказують на ризики навіть для здорових людей, поширюються на туристичні точки, включаючи Рим, Флоренцію та Болонью, на найближчі днями.

Італійський уряд порадив усім, хто перебуває в районах, охоплених червоним попередженням на суботу, уникати прямих сонячних променів з 11:00 до 18:00 і виявляти особливу турботу про людей похилого віку або вразливих людей.

Тим часом у Греції в останні дні температура досягла 40°C або вище. Акрополь в Афінах - найпопулярніша туристична пам'ятка країни - був закритий у найспекотніші години у п'ятницю, щоб захистити відвідувачів.

У країні також побоюються підвищеного ризику лісових пожеж, особливо у районах із сильним вітром. 2021 року під час сильної спеки тут сталися великі лісові пожежі.

Високі температури також досягли центральних частин Європи, зокрема Німеччини та Польщі.

Метеорологічне бюро Чехії попередило, що температура у вихідні дні може перевищити 38°C, що є винятково високим показником для країни.

Однак у Великій Британії в суботу в деяких частинах Англії очікуються сильні дощі та поривчастий вітер.

Наступного тижня у Європі очікуються вищі температури, оскільки наближається ще одна хвиля тепла.

Європейське космічне агентство (ЕКА) заявляє, що Італія, Іспанія, Франція, Німеччина та Польща можуть зіткнутися з екстремальними умовами. ЕКА відстежує температуру землі та моря через свої супутники.

Цьогорічну хвилю тепла в Європі було названо Італійським метеорологічним товариством "Цербером" на честь триголового монстра, який фігурує в "Пеклі" Данте.

Італійські синоптики попереджають, що наступна хвиля тепла, названа "Хароном" на честь перевізника душ у підземний світ у грецькій міфології, може знову підняти температуру понад 40 градусів наступного тижня.

Хвилі тепла також спостерігаються у деяких частинах США, Китаю, Північної Африки та Японії.

Доповнення

За даними служби моніторингу клімату ЄС Copernicus, минулий місяць був найспекотнішим за всю історію спостережень.

Найспекотніша температура, яка коли-небудь зареєстрована в Європі, становила 48,8°C на Сицилії в серпні 2021 року.

Екстремальна погода, спричинена глобальним потеплінням клімату, "на жаль, стає новою нормою", попередила Всесвітня метеорологічна організація (ВМО).

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На Львівщині демонтували ще один радянський пам'ятник

     • 565339 переглядiв

    росіяни вдарили по Харківщині, є загиблий та поранений

     • 295376 переглядiв