ukenru
spacex-rozpochinaye-pidgotovku-programi-dlya-kosmichnikh-turistiv

SpaceX розпочинає підготовку програми для космічних туристів

 • 18319 переглядiв

КИЇВ. 19 лютого. УНН. Компанія SpaceX мільярдера Ілона Маска підписала свою першу угоду для запуску туристів у космос на космічному кораблі Crew Dragon. Про це повідомляє Space.com, інформує УНН.

Приватна космічна компанія, заснована мільярдером Ілоном Маском, підписала угоду з американською компанією космічного туризму Space Adventures про запуск до чотирьох пасажирів на орбітальну поїздку на борту космічної капсули Crew Dragon. Місія триватиме до п’яти днів і може розпочатися вже наприкінці 2021 року, розповіли Space.com представники Space Adventures.

"Ця історична місія створить шлях до того, щоб зробити космічний політ можливим для всіх людей, які мріють про це, і ми раді співпрацювати з командою Space Adventures у такій місії", - заявила представниця SpaceX Гвінна Шотвелл.

Згідно з угодою, Space Adventures використовуватимуть ракету SpaceX Falcon-9 та транспортний засіб Crew Dragon для польоту на орбіту Землі чотирьох пасажирів. Поїздка не включатиме відвідини Міжнародної космічної станції. Натомість, човник залишиться на орбіті як вільно літаючий космічний корабель.

Представники компанії зазначили, що це дасть можливість чотирьом людям, які братимуть участь у польоті, побити світовий рекорд висоти для космічного польоту і побачити планету Земля з найвищої можливої точки, перевищуючи 400-км висоту орбіти.

Як повідомлялося раніше в УНН, SpaceX запустила ракету Falcon-9 з 60 супутниками Starlink.

Українські Національні Новини

Новини Світу