ukenru
spacex-razom-z-kanadskim-startapom-planuye-zapustiti-v-kosmos-suputnik-dlya-translyatsiyi-reklami

SpaceX разом з канадським стартапом планує запустити в космос супутник для трансляції реклами

 • 14288 переглядiв

КИЇВ. 10 серпня. УНН. Компанія SpaceX спільно з канадським стартапом Geometric Energy Corporation (GEC) планує запустити у космос супутник для трансляції реклами. Про це пише УНН з посиланням на Daily Mail.

Деталі

Повідомляється, що в наступному році SpaceX спільно зі стартапом GEC планує запустити у космос супутник для трансляції реклами на платформі Twitch і YouTube.

Канадський стартап GEC відправить на ракеті Falcon 9 супутник CubeSat, на одній стороні якого буде рекламний банер.

На супутник буде прикріплено монопод, який зніматиме банер й транслюватиме його зображення на Землю.

Очікується, що рекламодавці платитимуть за розміщення реклами криптовалютою.

Доповнення

NASA виділить компанії SpaceX 178 мільйонів доларів на запуск місії до супутника Юпітера Європи, яка може містити інопланетне життя в підземному океані.

Контекст

SpaceX, ракетна компанія, заснована Ілона Маском у 2002 році, займається вивченням інших планет.

Торік космічний корабель SpaceX Crew Dragon доставив астронавтів NASA на Міжнародну космічну станцію (МКС). Це був перший раз, коли США запустили власних астронавтів після завершення програми космічних шатлів в 2011 році. Зараз SpaceX регулярно доставляє астронавтів на космічну станцію і назад.

У квітні NASA уклало з SpaceX контракт на перетворення мегароккети Starship в місячний посадковий модуль. Агентство заявило, що Starship збирається висадити астронавтів на Місяць в 2024 році. Це буде перша посадка людини на Місяць після завершення місії Аполлона в 1972 році.

Українські Національні Новини

Технології